Effie Gray (2014)


Dacă îți plac filmele biografice, uite unul care s-ar putea să îți placă. Îl găsești pe platforma Netflix. Este vorba despre Effie Gray (2014).

Cine a fost Effie Gray? Effie Gray a fost soția criticului de artă englez John Ruskin. Așadar, acțiunea se petrece în epoca victoriană.

Provenind dintr-o familie săracă din Scoția, Effie este căsătorită de părinții ei cu John Ruskin, un individ deloc plăcut, cum îl veți descoperi de-a lungul filmului.

 

Filmul este static. Atmosfera este specifică acelei epoci, de la costume până la ambient. De fapt, asta ajută să creeze și mai bine drama acestei povești în care Effie este eroina principală.

Filmul surprinde foarte bine condiția femeii acelor vremuri și chiar și mai bine o parte din viața criticului de artă John Ruskin.

Dacă speri să găsești ceva acțiune în film, te anunț că nu există. Este un film care se derulează pe slow motion, exact așa cum e nevoie pentru a înțelege bine drama lui Effie și a empatiza cu povestea ei.

Vi-l recomand dacă vă plac filmele de epocă. Merită vizionat, iar finalul filmului chiar îți va răsplăti răbdarea.

Uite și un link către trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/effie-gray-10749/

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Narvik (2022)Urmatorul articol: O idee despre cum să te distrezi în timpul liber

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031