Cum fu la Castelul „Iulia Hasdeu”

Când va trece pandemia asta, cu toții vom fi dornici de a călători și de a ne bucura din nou de ineditul și frumusețea acestei lumi.

De aceea m-am gândit astăzi să vă ofer o idee de călătorie: Castelul „Iulia Hasdeu”.

Cum fu la Castelul „Iulia Hasdeu”…

Se zice despre castel că este unul bântuit, dar nu de asta am ajuns noi aici, ci din pricina unei cărți. Cartea se numește „Scânteietoarea viață a Iuliei Hașdeu”. După ce am citit această carte s-a activat dorul de ducă.

Castelul se află în municipiul Câmpina, județul Prahova și a fost construit între anii 1894 şi 1896 de scriitorul Bogdan Petriceicu Hasdeu pentru comemorarea fiicei sale care a murit la 18 ani de tuberculoză.

Prima schiță a castelului a fost desenată chiar de Bogdan Petriceicu Hasdeu. Acesta își dorea, prin şedinţe de spiritism, să păstreze comunicarea cu fiica sa.

Castelul este denumit „Templul Spiritist de la poalele Carpaţilor” și se zice că este unicul templu spiritist din lume.

La castel, Bogdan Petriceicu Hasdeu realiza ședințe de spiritism în care se zice că acesta „comunica” cu Iulia. Se povestește că aceasta îi dădea sfaturi tatălui ei cu privire la diverse probleme și chiar cu privire la planurile de construcție ale castelului.

Circulă diverse povești despre castel. De pildă, că se aude cum Iulia cântă la pian sau că scriitorul Hasdeu iese noaptea la geam și urlă ca lupii. Că e sau nu așa, nu știm, dar știm sigur că merită să ajungeți aici.

Arhitectura castelului este una de poveste iar interiorul este interesant.

Vizitarea castelului este însoțită de un ghidaj modern. În căștile pe care le primești la intrare vei putea asculta pe tot parcursul vizitei toată istoria acestui castel.

Din câte știu, de anul trecut, castelul este în renovare, însă odată terminate lucrările de renovare, mergeți să-l vedeți. Este special și rar.

Veți rămâne cu amintiri unice căci un astfel de castel are povești inedite.

Cum fu la Castelul „Iulia Hasdeu”…

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Castelul „Iulia Hasdeu” din Câmpina.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

0 comentarii
1 like
Articol precedent: Poveștile adevărate nu mor niciodatăUrmatorul articol: Picturile murale din Bacău

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. CIteste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iulie 2021
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031