Poveștile adevărate nu mor niciodată


Poveștile adevărate nu mor niciodată. Ele respiră încă prin locurile unde s-au plămădit, de aceea astăzi vreau să vă vorbesc despre un loc de poveste.

Eu când pronunț cuvântul poveste, gându-mi zboară către Ion Creangă, iar când spun Ion Creangă, reînvie în mintea mea o amintire din Humulești.

Humulești este o localitate componentă a orașului Târgu Neamț din județul Neamț.

Așadar, dacă ajungeți prin Moldova noastră, poposiți pe tărâmul poveștilor unde a trăit scriitorul Ion Creangă.

Dacă aveți copii, Humulești este un loc în care trebuie să mergeți. Copiii vor fi foarte impresionați iar voi, cei mari, veți retrăi odată cu ei copilăria.

Casa lui Creangă din Humulești păstrează, în porii lemnului și a obiectelor din interior, simplitatea acelor vremuri.

Odată ce pășești în căsuță, pătrunzi într-un univers pe care nu l-ai mai întâlnit decât, poate, în preajma bunicilor. Sunt clipe rare aici, merită să ajungi!

Apoi, după ce te vei fi bucurat de simplitatea neprețuită, mergi în Parcul tematic „Ion Creangă”. Acesta este primul parc tematic despre opera unui scriitor care s-a construit în România. Cândva, terenul, pe care se află astăzi Parcul, a aparținut unui stră-strănepot de-al lui Creangă. Astăzi, o humuleșteancă a transformat locul într-un parc al poveștilor. Aici se găsesc întruchipate în niște figurine din ghips o parte din personajele poveștilor lui Creangă, iar în jurul lor prinde viață gospădăria moldavă, simplă și autentică.

E tare frumos aici!

Poveștile adevărate nu mor niciodată…așa că…

Mergi, cu cățel, cu purcel, numa’ mergi. Vezi pe unde a copilărit marele Creangă și cât era de fain universul în care acesta trăia. Nu o să-ți pară rău!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Humulești și ale lui povești.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Mănăstirea Bogdana și liniștea eiUrmatorul articol: Cum fu la Castelul „Iulia Hasdeu”

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031