Cum am învățat să mă bucur de ploaie și bălți


Prefer să merg pe jos la serviciu. În fiecare zi e altfel. Părculețul prin care trec mă iubește. Simt asta. Îmi oferă zilnic alte întâmplări. Alte triluri, alte culori, alte frunze. Nici nu vreau mai mult. El știe asta.

Deunăzi, ploua mărunt. Nici tare, nici puțin, dar destul să te vezi în bălțile de pe asfalt. În depărtare observ două siluete. Erau două suflete. Umblau fără umbrele și se țineau de mână. El, mai înalt, voia să ia toată ploaia pe hainele lui. Ea, mai mică, se simțea protejată. Mergeau discutând. Uneori și gesticulau. Aveau frunțile aplecate spre asfalt. Purtau cu ele multe gânduri. Din când în când se opreau și se priveau. Alteori își săltau ghiozdanul din spate, grăbind parcă visele spre împlinire. În urma lor, cuvintele se risipeau. Nu le păsa. Aveau timp pentru asta. Ploaia nu făcea parte din dimineața lor. Își trăiau povestea.

Dar a sosit clipa. Zidurile liceului le încremenește conversația. Se opresc. Își despart degetele și mâinile. Apoi își pecetluiesc iubirea cu un sărut. Sunt tineri și-și trăiesc clipa. Nu au uitat sau poate nici nu au realizat cât de prețioasă e acea clipă. Acum își grăbesc pașii, deși plouă la fel, ca și înainte când pășeau agale. Știu bine ce au de făcut. Îi așteaptă viața și ei vor s-o înfrunte. I-am privit lung, în timp ce-mi inșiram pașii pe asfalt. Erau frumoși și se iubeau. Eram fericită de fericirea lor. Și mai departe, nici mie nu mi-a mai păsat, de ploaie, de bălțile de pe asfalt. Ce contează toate astea, dacă inima îți bate cu putere?

 

Privește atent, înțelege adânc și grăbește-te domol! Viața e numai una! Bucură-te de tot ce vezi și simți! De ploaie, de bălți și mai ales de iubire. Iubirea e în toate, aici și acum. E chiar lângă tine!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
10 likes
Articol precedent: Mănăstirea CotumbaUrmatorul articol: Pasul Ghimeș

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031