Dragă Viață


Dragă viață e o fărâmă din dialogul pe care l-am avut cu viața, într-o zi. Poate fi și al tău, la fel de bine.

Poate și tu ai zile când rămâi pe gânduri. Apoi te întrebi cum ai putea să trăiești în armonie atunci când unii te încolțesc. Și asta doar pentru că ești diferit de ei.

Și stai și îți derulezi filme, seriale în care ai fost în acțiune. Unele scene au fost palpitante altele monotone și enervante, de-a dreptul.

Te întrebi apoi dacă doamna scenaristă, Viața, a făcut sau face glume proaste cu tine sau tu ești un actor prost?

Mai departe îți reamintești replicile pe care le-ai rostit sau ți-au fost servite. Poate te cerți pentru că nu ai putut fi la fel de dur ca cei care te-au rănit fără resentimente. Sau te feliciți că ai reușit să mai înghiți o nedreptate.

Cert e că uneori viața face scamatorii cu tine iar tu te saturi să fii dus de nas. Nu-i puțin lucru! Abia atunci începi să deschizi ochii. Îi spui răspicat doamnei scenarist, Viața, că ai tot dreptul să alegi în ce film sau serial vrei să joci. A, și-i mai spui și ce rol vrei să accepți.

Ăsta e momentul în care o iei pe doamnă de guler și oh, cât ai așteptat momentul să-i spui: Hei, gata, nu mai sunt pionul tău!

Dragă viață…

De azi îmi aleg singur rolul pe scena ta! Aleg să trăiesc cum simt și vreau!

Am experimentat destule roluri. Am tăcut când sufletul îmi sfărâma inima in bucăți. Am rănit oameni care, la naiba, nu meritau și am mângâiat pe alții care m-au transformat prea curând în nimic. Am întins mâna către suflete și ele au început să facă piruete. Am înghițit cuvinte cu arome amare din care m-am străduit apoi să construiesc fraze dulci și pline de amabilitate.

Așa că dacă draga doamnă Viață ți-a dat prea mult de dus într-un timp prea scurt, poate e vremea să fii tu scenaristul!

Oricum ți-ai regiza filmul sau serialele vieții, fii răbdător cu tot si toate. Fii răbdător cu oamenii care s-au grăbit să te catalogheze! Fii răbdător cu cei care balansează între simțire și rațiune! Fii răbdător cu toate clipele drepte și nedrepte! Nu uita, dragă omule, niciodată , că sinceritatea, bunul simț și corectitudinea nu rămân nerăsplătite.

Fruntea sus, om frumos! Toate se întâmplă așa cum trebuie și la timpul lor!

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.


1 comentarii
1 like
Articol precedent: Timpul rămâne cel mai de preț cadouUrmatorul articol: „9” (2009)

Din aceeasi categorie

Comments

  • Briandub

    martie 25, 2020 at 2:20 am
    Reply

    Extremely user pleasant site. Huge information offered on couple of gos to.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031