Pasul Ghimeș


Dacă iubești natura și vrei să te bucuri de ea, trebuie să renunți la comoditate. Ăsta e primul pas. După el, toate frumusețile ți se aștern în cale.

Luna Mai este cea mai ofertantă din an în materie de culoare verde crud. Așa că, dacă vrei să-ți încarci cu energie bună sufletul, pornește în călătorii în această lună. Nicicând verdele nu e mai fain ca acum.

Din tot verdele nebun care ne-a bucurat sufletul, sunt vreo câteva nuanțe care ne-au rămas clar întipărite în amintiri. Una dintre ele este cea din Pasul Ghimeș.

Pasul Ghimeș…

este o trecătoare, din județul Harghita, situată pe culmea Carpaților Orientali, între Depresiunea Ghimeș, aflată în Moldova, și Depresiunea Ciucului, aflată în Transilvania.

Toată această depresiune este superbă. Dar ce îți propunem noi astăzi este un pic mai mult decât atât.

Undeva, aproape de Mănăstirea Făgețel se face un drum către un cătun cu același nume.

Imediat după ce lași în urmă șoseaua, pătrunzi pe un drum de țară. De aici începe Raiul. De o parte și de cealaltă a drumului, vei fi imbrățișat de cel mai frumos verde.

Dacă ai noroc de o zi însorită, piesajele vor fi uimitoare. E o tăcere rară aici. Doar văcuțele mai tulbură liniștea sau vântul care se izbește de vreo căpiță de fân.

Am mers cu mașina preț de vreo câteva zeci de minute, după care în fața noastră s-a deschis imaginea unui lac și a unei pensiuni. Aici ne-am oprit. Lângă lac găsești o măsuță unde poți servi ceva în tihnă și mai ales te poți bucura de natură, în toată splendoarea ei. Și pensiunea are o terasă drăguță unde poți servi ceva, iar personalul de acolo este tare amabil.

Satucul Făgețel are ceva aparte, în afară de piesaje și oameni liniștiți. Trebuie să ajungi aici. Ai să petreci un timp tare liniștit și plăcut.

Nouă ne-a plăcut tare mult prin Pasul Ghimeș și cu siguranță vom mai reveni pe aici.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Pasul Ghimeș, sătucul Făgețel.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Cum am învățat să mă bucur de ploaie și bălțiUrmatorul articol: „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031