Iată ce să mai vizitezi prin împrejurimile Bucureştiului

Iată ce să mai vizitezi prin împrejurimile Bucureştiului

La vreo 20 km de capitala noastră, în Buftea, se află Palatul Știrbei.

Am ajuns aici datorită toamnei care oferă pe acest domeniu un inedit spectacol al culorilor. Așa că dacă ești în căutarea unui loc în care să te bucuri de toamnă, Domeniul Știrbei poate fi o alegere bună.

Palatul nu ne-a surprins (acum el găzduieşte un restaurant) însă capela Sfânta Treime eclipsează prin arhitectura sa.

Măria Sa Google povestește că în 1992, în capela familiei Știrbei regizorul Francis Ford Coppola a filmat câteva scene din filmul „Dracula”.? Deci, iată că pașii noştri pe domeniul Știrbei s-au suprapus cu cei ai marelui regizor! E un feeling!

Prin pădurea de pe domeniul Știrbei cândva se plimba și Regina Maria cu copiii iar lacul artificial și podul peste el oferă un cadru perfect la apus de soare. Podul peste lac este o “moștenire” lăsată de o echipă de filmare engleză, care a turnat cu ani în urmă un film, folosind lacul ca decor. Se zice că aici venea şi Mihail Sadoveanu să pescuiască.

Povești despre Domeniul Știrbey veți tot găsi să citiți, însă trăirile pe care ți le oferă acest loc nu pot fi descoperite decât la fața locului.

Așadar nu ratați locația și rătăciţi-vă pașii pe aici! O să vă placă!

Cam așa arăta prin ochii noștri o fărâmă din Domeniul Știrbei!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *