„Ce încredințăm vântului” de Laura Imai Messina


Când pierzi pe cineva drag sufletului tău, pierzi și o parte din tine. În zadar încerci să te recompui. Nimeni și nimic, niciodată, nu va umple vreodată  golul din tine. Cu sufletul șchiopătând, ascuns bine de chipurile lumii, mergi mai departe. Cum? Doar tu știi, și e bine așa să rămână! Tristețea e la fel de prețioasă ca și fericirea, doar că are o altă culoare. Gândește-te cum ar arăta sufletul tău fără un pic de umbră? S-ar ofili! Înțelesul durerii și al pierderii vine cu vremea, trebuie doar să ai răbdare cu tine și atât. Orice tsunami, chiar și în suflet de-ar fi, are un început și un sfârșit. Apoi totul se așază și ne încredințăm mai departe vieții sau, poate, vântului, exact ca în minunata carte a Laurei Imai Messina.

„Ce încredințăm vântului” de Laura Imai Messina este ca un ceai special pe care vrei să-l savurezi pe îndelete, și nu pentru că este foarte gustos, ci pentru că vrei să-i deguști toate aromele.

Fiecare înlănțuire de cuvinte are în romanul Laurei Imai Messina o aromă. Uneori e amară, alteori dulce. Exact ca în viață!

Despre o felie din viață e și subiectul cărții, inspirat de un loc care există în realitate în Japonia, în apropierea orașului Otsuchi, unul dintre locurile cel mai grav lovite de tsunami-ul din 11 martie 2011. În acest loc, cineva a instalat în grădina casei sale o cabină telefonică în care se află un telefon vechi, negru, care însă nu este conectat. Mii de persoane merg în pelerinaj la el în fiecare an. De ce? Te invit să descoperi!

Cu fiecare poveste de viață spusă „vântului”  în grădina Bell Gardia, dar și în cabina telefonică, vei descoperi fragilitatea sufletului și a omului încercat de vicisitudinile vieții, într-un colț de lume japonez.

Poate părea bizar, dar o cabină tefelonică a salvat mii de suflete, într-o Japonie în care psihoterapia nu este la fel de dezvoltată și practicată ca în Europa. Cel puțin asta am aflat dintr-un documentar pe care nemții l-au făcut în locul unde se află renumita cabină telefonică. Merită să vizionați și documentarul după ce veți fi citit, desigur, cartea. Multe imagini descrise în carte și pe care vi le-ați închipuit, prind contur odată cu vizionarea documenatrului. Locul unde se află cabina telefonică, oameni care ajung acolo pentru a ridica receptorul, dar și persoana care a creat această cabină telefonică sunt toate pe scurt prezente în acest video scurt. Uite îți las aici linkul către el.

Cartea abundă de povești emoționante pe care abia mă abțin să nu le divulg. Stilul autoarei e unul fin, deja cu multe influențe japoneze. Vă va cuceri sufletul!

Omul este o ființă minunată, o pasăre Phoenix care-și reia zborul spre vii și într-un final spre adormiți,  spre nicăieri.

După ce veți fi terminat de citit cartea, trei oameni, Yui, Tekeshi și Hana vă vor rămâne, cu siguranță, în minte. Și împreună cu ei, Cabina telefonică și Telefonul vântului.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Cum ieși din horele unde se cântă muzică de proastă calitateUrmatorul articol: Drumeție de vară pe părtii de schi

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031