Cum ieși din horele unde se cântă muzică de proastă calitate


Fie te afli la o petrecere, fie într-un context oarecare, dacă nu-ți place muzica pe care se dansează, te retragi. E simplu ca „bună ziua”, îți trebuie doar o hotărâre fermă. Dar până la hotărâre, e rost de analiză! Nu te retrage altfel, căci riști să te trezești din nou în minunata horă cu muzică de proastă calitate. Muzica, cea mai faină dintre arte, cea care trezește în noi atâtea emoții, e și cea de care îți vine să te tot duci atunci când e cântată fals de oameni așijderea. Biata de ea cade ca și noi, uneori, în plasa celor care nu știu a prețui nimic pe lumea asta, în afară de binele suprem și personal.

Și atunci, tu, cel care te găsești la un moment dat printre astfel de specimene, privești hora, asculți muzica și dintr-o dată, ca dintr-un coșmar nebun, te trezești și te întrebi, ce naiba cauți tu printre ei. Dacă ți-a apărut în minte întrebarea asta, nu o alunga! E semn că trebuie să-ți dai un răspuns serios! Astfel de întrebări nu apar decât atunci când ceva nu e în regulă cu spațiul și compania în care te afli. Ei, și acum e momentul să decizi doar TU pentru tine! Să alegi unde, lângă cine și cât timp să zăbovești. Și cel mai important e să fii hotărât în ceea ce decizi!

Oamenii și hora în care ei dansează de o viață, nu o poți metamorfoza oricât ai vrea. Ei doar așa știu a trăi. Principiile și valorile tale de viață, cel mai probabil, nu se pupă cu ale lor, că de asta nici nu-ți place muzica din hora lor. Și atunci, ai două variante: ori intri în hora lor și asculți muzica pe care ei dansează, ori te retragi elegant. Deși pare banală, eleganța nu o are oricine, așa cum nici diplomația nu o poartă oricine în buzunar. Sunt valori rare și prețioase. Dacă le ai, atunci fă uz de ele, și vezi-ți de drum. Nu strica orzul pe gâște!

Caută-ți o altă horă, una în care se cântă muzică bună și danseză oameni integri. Da! Oamenii integri dansează simplu și nu ascund sub tălpi note muzicale false. Ai să-nțelegi cel mai bine atunci când le părăsești hora. Atunci îți vei liniști sufletul și proteja mintea de virușii unora și altora.

Așadar, ai grijă de tine și de sufletul tău, căci nimeni nu o va face în afară de tine! Fă-te de piatră dacă trebuie, insensibil! Unii doar dacă se lovesc cu capul de ceva dur, pot înțelege mersul vieții și valoarea oamenilor din ea!

Să ai parte de hore doar cu muzică bună și dansatori pe măsură!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: 3 locuri de văzut în orașul ToplițaUrmatorul articol: „Ce încredințăm vântului” de Laura Imai Messina

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031