Drumeție de vară pe părtii de schi


Ai făcut vreodată, vara, drumeții prin locurile în care iarna schiorii își plimbă în viteză clăparii și schiurile? Dacă nu, hai să-ți zicem noi un traseu fain, nu prea greu, dar nici prea ușor.

Ținta e în Platoul Bucegi, adică e rost de priveliști de vis.

Noi ne-am cazat și am înnoptat în Sinaia. A doua zi am pornit în drumeție  de dimineață, la jumătate de ceas după ora 8.  Care e traseul? Îți zicem numaidecât!

Se pleacă din Sinaia spre Transbucegi. Vei ajunge la Cabana Dichiu, dar de aici urmezi șoseaua spre dreapta. Aceasta duce spre Cabana Piatra Arsă, însă se parcurge până într-un anumit punct, când se face dreapta pe un drum forestier. Un indicator mare, care se vede de la șosea, te va atenționa că circulația cu mașina este interzisă. Noi aici am lăsat mașina și am pornit pe traseu. Acesta este marcat cu cruce galbenă.

Se merge spre Cabana Valea Soarelui și Cabana Valea Dorului. Când se ajunge în vârful pantei, este Curmătura Vârful Cu Dor. De aici se face stânga spre Telegondola Carp Cota 2000. Aici se află Bistro Carp, un restaurant unde se bea un Frappe de nota 10! Noi l-am savurat pe deplin, după toată urcarea care a fost un pic solicitantă.

Odată ce se ajunge pe Vârful Furnica, te poți bucura de cele mai frumoase priveliști. Noi aici am făcut un popas, un picnic și ne-am lăsat privirea să rătăcească liberă. Totul e de vis aici. Știu, ai să zici că e mai simplu să urci cu telecagondola. Desigur! Dar scopul unei drumeții e de a simți pământul sub bocanci, vântul cum te încurajează să nu te dai bătut oricât de greu ar fi traseul și desigur să-ți umpli sufletul de un curat pe care nu-l găsești decât în natură.

Și după ce te vei fi bucurat de Vârful Furnica și popas, fie te întorci pe același traseu, fie îl alegi pe cel pe care l-am ales noi. Adică, de pe Vârful Furnica pornește agale spre stânga, pe pârtia de schi Genune. Ai să vezi niște indicatoare roșii. Urmează-le! Te vor conduce spre teleschiul Călugăru. De aici traseul este marcat cu linie roșie. Vei găsi un pârâiaș, iar de aici se coboară pe albia râului până la Cabana Valea Soarelui.

Aici, faci dreapta și urmezi traseul marcat cu crucea galbenă. Acesta este de fapt drumul pe care am pornit la început, în drumeție. Până în punctul unde am lăsat mașina, nu mai este foarte mult.

Tot traseul durează 6 ore dus-întors, luând în calcul pauzele pentru fotografii, picnicul și, desigur, Frappe-ul delicios.

Îți dăm și câteva ponturi! Echipează-te corespunzător traseelor de munte! Nu-ți uita șapca, ai numai gol alpin! Și neapărat bidonașul cu apă! Ici colea te vei întâlni și vreo câțiva dulăi care păzesc oile, așa că fii atent la musafirii de pe traseu.

Una peste alta, să faci o drumeție vara pe pârtiile de schii, e altceva! Uite, îți lăsăm aici și un mic filmuleț ca să-ți faci o idee.

Să ai drumuri bune și experiențe faine, oriunde ai călători în lumea asta!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: „Ce încredințăm vântului” de Laura Imai Messina

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031