Căderea de apă care te cucerește


Dacă pandemia încă ne dă târcoale și se impune distanțare socială, vă propunem ceva out door și interesant.

Citeam, nu de mult timp, că în urma inundațiilor petrecute de curând, Cascada Bigăr era de nerecunoscut. Totuși dacă ajungeți pe aici, dați-ne și nouă de veste cum este.

După ce alții au vorbit fain despre noi, adică site-ul american „The World Geography”, Cascada Bigăr a devenit faimoasă la nivel mondial.

Noi o știam, că era de-a noastră, însă nu mică ne fu bucuria să aflăm că ne mai și laudă alții, țara e drept, nu oamenii, însă chiar și așa îți tresaltă inima de bucurie la auzul unei asemenea știri.

Casacada Bigăr se află în județul Caraș Severin, între localitățile Anina și Bozovici și face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița .

Tot în acest loc trece și Paralela 45.  Aici este jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuador. Interesant, nu?!

Cascada este aproape de șosea, așa că nu va fi un efort foarte mare să ajungeți la ea, ci poate doar în județul Caraș Severin. Noi când am fost, cascada nu era chiar foarte bogată ,însă chiar și așa ne-a plăcut. Atunci am înțeles că unele imagini de pe internet erau photoshopate.

Ia-ți timp să o vezi, să o asculți, să o admiri, oricum ar fi. Schimbările climatice o vor nimici într-o zi. Nu aștepta acea zi!

E zgomotos de frumoasă, iar verdele care acoperă stâncile, asortat cu albul imaculat al apei, îți vor reaminti pentru totdeauna de frumoasa Cascadă Bigăr.

Se zice că iarna țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar. Așa o fi, iar dacă tu ai văzut-o iarna, arată-ne și  nouă niște imagini!

Cam așa arată ,prin ochii noștri, o fărâmă din Cascada Bigăr.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Alberobello – orăşel de povesteUrmatorul articol: Fetița și țigara de Benoît Duteurtre

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031