Alberobello – orăşel de poveste


Nu îmi plac călătoriile în afara ţării, şi totuşi există un singur motiv care mă face uneori să plec, să plec departe, la capătul lumii: MAMA! 

Mama înseamnă totul. Şi pe lângă tot  înseamnă şi un pic din Italia şi „ tocul ei ”. Fiecare călătorie către mama îmi oferă poveşti rare şi preţioase despre care aş putea vorbi zile în şir, de aceea, dacă iubiţi Italia haideţi  „să pornim” împreună prin cele mai frumoase locuri din regiunea Puglia, o zonă cu obiective turistice de excepţie.

Prima escală… 

Alberobello – orășel de poveste

Ca să ajungeţi aici e simplu: un zbor până la Bari şi de acolo vreo 56 de km până la Alberobello.

Când ajungi ai senzaţia că eşti într-un pelerinaj. Lume şi iar lume. Aici, vara, veşnic e aglomerat. Însă forfota de pe străduţe şi limba cântată a italienilor te încarcă cu o energie de cea mai bună calitate.

Albul izbitor al casuţelor din piatră, care intră într-un contrast fain cu griul pietrelor, îţi oferă o imagine pe care cu greu o vei uita.  Aceste căsuţe de poveste (trulli), peste 1500 la număr, au o poveste foarte interesantă, în sensul că la construirea lor nu s-a folosit niciun liant care să lege blocurile de piatră. Adică, vorbim despre artă!

Atunci e lesne de înţeles de ce în 1996 căsuţele albe au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.  

Dincolo de toată istoria pe care o înglobează aceste căsuţe, este o adevărată plăcere să te plimbi pe aleile pietruite şi lucioase, să priveşti şi să descoperi ce se află în căsuţele transformate în magazine de souveniruri sau să îţi furişezi timid privirea în căsuţele care încă sunt locuite.

Cu adevărat impresionant a fost când am urcat  într-o căsuţă de unde am avut posibilitatea să avem o panoramă a întregului orăşel cu trulli. Retina noastră a reţinut bine imaginea: era ca într-o poveste!

 

Una peste alta, Alberobello e un orăşel de care nu te plictiseşti niciodată, ori de câte ori l-ai vizita.

Dacă viaţa vă conduce prin zonă, vă îndemnăm să nu rataţi o plimbare printre trulli. O să vă placă!

Aveți aici un filmuleț cu aceste minunate căsuțe, ca să vă faceți o idee despre ce vă așteaptă în Alberobello – orășel de poveste.

Până la o nouă escală în „tocul cizmei”, nu uitaţi să călătoriţi! Viaţa e numai una! Trăiţi-o şi iubiţi-o cu toate ale ei!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
8 likes
Articol precedent: Prima noastră călătorieUrmatorul articol: Căderea de apă care te cucerește

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031