Lecce, bijuteria din Sudul Italiei


Se zice că Lecce este „Florența din sudul Italiei”.

Nu am văzut cu ochii noştri Florența, dar putem  spune că Lecce este un oraș extrem de frumos în care arta e la ea acasă.

Lecce este principalul oraş din Peninsula Salento  care vă poate oferi o zi de neuitat. 

Am ajuns aici înainte de ora prânzului, însă Soarele ne-a urmărit tot drumul. În sudul Italiei vara chiar e vară  şi Soarele chiar e Soare.

Lecce înseamnă multă istorie şi fără doar şi poate, un spectacol inegalabil al barocului.

Dacă alegi să ajungi aici, vei “patina” uşor pe aleile cu piatră lucioasă asistând la un film documentar interesant, în care clădirile  învăluite în istorie nu au cum să nu-ţi stârnească curiozitatea de a intra şi a le explora.

Arhitectura cu toate podoabele specifice barocului te va impresiona peste măsură.

Ce ne-a impresionat foarte mult a fost Piaţa Sant Oronzo, în care se află vestigiile unui Amfiteatru Roman. Abia ajunşi aici am simţit ca suntem una cu istoria acestui loc. E incredibil ce trăiri poţi avea!

Pe lângă toată istoria locului, Lecce abundă de mici magazinaşe din care poţi pleca cu câte o aminitire specifică locului.

Trecutul cu prezentul se îmbină atât de armonios pe străduţele oraşului, încât fiecare pas pe care îl faci te poartă parcă printr-o bulă a timpului.

Oamenii sunt amabili, prietenoşi şi dornici să „rupă” engleza pentru a se putea înţelege cu tine.

După o plimbare prin centrul oraşului, Lecce îţi oferă spre relaxare un mic părculeţ, o oază de linişte şi răcoare perfectă pentru a-ţi odihni mersul şi privirea. Concluzia noastră?! În orice anotimp l-ai vizita, Lecee  rămâne cel mai frumos oraş baroc din sudul Italiei. Merită să ajungi aici, măcar o dată-n viaţă, să vezi porţile oraşului Lecce, Palazzo dei Celestini  – sediul prefecturii, Biserica Sfintei Cruci, Piaţa Sant Oronzo cu Amfiteatrul Roman, Piaţa Domului şi catedrala oraşului.

Acestea sunt bijuteriile oraşului Lecce şi cam aşa arată prin ochii noştri.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Chestii și chestiuțeUrmatorul articol: Taranto, oraşul „spartanilor”

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031