Băile Herculane


Când am fost noi la Băile Herculane, acum vreo 3 ani, Doamne, zici c-au trecut 10 acum când rememorez, era o gălăgie de nedescris.

Am ajuns pe seară când toate terasele erau arhipline de oameni înfometați dar și petrecăreți. Ca la Băile Herculane, numai la Eforie Nord se dansează hore, sârbe și din buric. Că se dansa, na, e și asta o îndeletnicire când mergi în concediu, dar să vezi moșneguți și băbuțe, care cel mai probabil se aflau în stațiune pentru diverse tratamente, dansând de mama focului, mai rar. Chiar ne gândeam, ce rezultate bune dau tratamentele în stațiunea asta! Aici e de venit la bătrânețe.

La polul opus, adică dimineața, totul e sumbru și tăcut. Am pornit la pas prin stațiune a doua zi, după ce  ne-am dezmeticit din hărmălaia serii. Clădiri dărăpănate, zone lăsate de izbeliște. Numai Statuia lui Hercules rămăsese în picioare, mândră și neschimbată, semn al unui trecut valoros, în care totul se făcea cu simț de răspundere.

Să mergi o dată în viață aici, să vezi cu ochii tăi istoria uneia dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1850 de ani. Măcar pentru atât!

Nu știm cum o mai fi acum, dar de un lucru suntem siguri: munții care o străjuiesc încă mai sunt acolo stăpâni și falnici.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Stațiunea Băile Herculane.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 likes
Articol precedent: La mulți ani, doicalatori.ro !!!Urmatorul articol: „Principiile succesului: Cum să ajungi de unde ești acolo unde vrei să fii” de Jack Canfield și Janet Switzer

Din aceeasi categorie

Comments

  • Sarbu Ion

    octombrie 6, 2020 at 10:33 am
    Reply

    Minunate expuneri .Minunate peisaje

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031