Biserica de lemn din Recea


Vrei întâmplări inedite care să-ți ofere experinețe speciale? Pentru asta nu trebuie să le cauți în alte lumi. Pot fi aproape de tine, dacă știi unde să le cauți. Spunem asta pentru că nu de mult am avut contact cu o asemenea întâmplare.

Dacă te bucură liniștea pe care trecutul o lăsă pe Pământ prin lăcașurile sfinte, atunci îți oferim o fărâmă din ea.

Nu de mult am fost într-o călătorie inedită prin județul Bacău. Este un județ care nu pare, la prima vedere, foarte ofertant. Totuși, te surprinde plăcut dacă ai răbdare să-l descoperi.

Imediat după ce te bucuri de puiul de „Transfăgărășan”, vei ajunge într-un loc cu multă, multă liniște. Nu doar vântul îți va spune asta, ci și o bisericuța din lemn pe care te sfătuim să nu o ratezi.

Așadar, dacă ajungi în comuna Găiceana, județul Bacău, să știi că trebuie să faci un scurt popas. Aici se află o bisericuță veche, de prin 1808.

Când am ajuns noi aici, era într-o duminică, trecut de amiază. Așadar, nu am putut intra în bisericuță.

Întâmplător se aflau în curtea bisericii trei oameni care își închinau gândurile la un mormânt. Tot ei ne-au spus că biserica este părăsită întru totul și că ar urma să fie renovată. Că e așa sau nu, nu știm, dar ceea ce știm, sigur, este că un astfel de monument istoric trebuie vizitat.

Bisericuța din Recea are ceva special. Am simțit acolo atâta liniște, cum numai în puține locuri am găsit. E primitoare, chiar dacă nu am putut pătrunde în ea. Șindrila neagră și lemnul de aceeași nuanță o fac parcă tăcută, dar odată ce ai pătruns în pridvor, ușa care te întâmpină începe să-și spună povestea.

Modelele sculptate pe ușă îți spun că în trecut, pe aici, trebuie să fi fost meșteri pricepuți.

Stai acolo câteva clipe cu tine și lăcașul sfânt. Vei simți nu doar cât de prețios este trecutul, ci și câtă liniște rară poate să aducă în prezentul acesta tumultuos.

Astfel de locuri nu trebuie ocolite. Sunt multe de acest gen în țara noastră, așa că merită să ne bucurăm de ele cât încă mai sunt „în picioare”.

Așadar, dacă ajungi prin județul Bacău, pe la Găiceana, oprește motorul mașinii și la Biserica din Recea.

Dacă ești pasionat de trecut, lucruri simple și valoroase, atunci aici vei găsi o fărâmă din ele.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o farâmă din Biserica de lemn din Recea.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


1 like
Articol precedent: Credința în tine este Asul tău!Urmatorul articol: Cum te învață Netflix să meditezi

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031