Litoralul românesc, de ce nu?!


Așa cum femeile sunt blonde, brunete, șatene sau roșcate și mările sunt albastre, bleu sau turcoaz. 

Ideea e că oricum ar fi, fiecare dintre ele are farmecul ei, trebuie doar să-l observi, iar să vrei să vezi frumusețea în orice variantă e cea mai bună alegere, întotdeauna.

The Black Sea va surprinde pentru că știe să facă echipă bună cu cerul, istoria, oamenii simpli și curioși de istoria locurilor. Și nu-i așa că simplitatea cucerește?

Pentru noi, să ajungi la mare fără să-i vezi răsăritul e ca și când ai merge la o nuntă fără muzică, așa că musai o zi e dedicată marelui patron al mării, Măria Sa Soarele.

Cum e răsăritul la mare, știți cu toții, e momentul care îți finisează vacanța.

Noi când mergem pe litoral, savurăm cu nesaț vreo 3-4 zile soarele, marea și nisipul apoi plecăm să hoinărim prin împrejurimi.

Melodia mării cântă istoria a tot ce o înconjoară, trebuie doar să vrei să o auzi. De pildă, când ajungi la mare, să faci o plimbare prin Constanța, prin Constanța veche! Aici ai ce vedea: clădiri interesante, din păcate în ruine, care vorbesc despre vechiul oraș-port Constanța.

Am plecat din centrul vechi cu un gust amar din pricina nepăsării acelora care ar trebui să restaureze cladirile care descriu atât de original istoria.

Însă, dincolo de asta te vei bucura de limba turcă pe care o auzi destul de des în timp ce hoinaresti pe străduțe, iar muzica orientală de pe la boutiquri sau mici restaurante te va dispune cu siguranță.

Dacă ai parte de o zi caniculară, de la Gara Constanța, poți face o plimbare cu autobuzul supraetajat decapotat, bucurandu-te vreo 2 ore de o panoramă drăguță a Constanței și de adierea vântului atât de dorită la mare.

În relaxarea sufletului nostru am surprins câteva povești de pe litoral și împrejurimi.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din litoralul românesc

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Unde să mergi dacă vrei multă, multă linișteUrmatorul articol: Unde să îți potolești setea de apă și munte

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031