Și tu miroși oamenii de la distanță?

Și tu miroși oamenii de la distanță?

Simt extrem de bine oamenii și le citesc foarte ușor, chiar și de la distanță, cuvintele de pe buzele care uită să ofere iubire și devin perfide.

Uneori te ajută să miroși oamenii de la distanță, alteori asta îți împovărează sufletul.

Cert e că fără să vrei, te trezești cu aceste abilități de care uneori ai vrea să te descotorosești. Dar ce să vezi, nu e chiar după voia ta.

Uneori preferi să nu descifrezi zâmbetul fals. Ai vrea să-l iei ca pe un zâmbet fără culoare și să-l dai uitării.

Dar nu, odată cu el, individul purtător se transformă în subiect de analiză iar creierașul și simțurile tale extrafine încep procesarea.

Și tu miroși oamenii de la distanță?

Te întrebi, cum ar fi ca cel pe care l-ai depistat a fi fals, să nu fie străin de ceea ce tu tocmai ai descoperit. Și-ar retrage, oare, zâmbetul într-un colț de buzunar? Hm, tare curioasă aș fi. Sau poate s-ar strădui și mai tare a-și colora zâmbetul, sperând într-un teatru reușit.

Ați decriptat și voi, desigur, zâmbete false la cei din jur. Dar nu asta este cel mai interesant ci răbdarea cu care îi tolerăm pe aceștia în preajma noastră.

Probabil, sătui de teatrul lor ieftin, îi acceptăm ca pe niște actori debutanți cărora le acordăm încrederea și răbdarea noastră în șlefuirea rolului pe care ar trebui să îl aibă pe scena vieții.

Până la urmă este vorba despre viață și micile ei fleacuri dar care fac diferența între oameni.

Câți dintre noi, oare, deosebesc zâmbetul adevărat de cel neadevărat și mai ales de câte ori l-am taxat?

Dar viața nu e despre a plăti cu aceeași monedă, ci despre a oferi zâmbete sincere când sufletul îți dansează. În rest, fii tu, așa cum conștiința te îndeamnă să fii.

Dacă seara îți așezi gândurile în pernă cu inima ușoară înseamnă că ți-ai trăit ziua cu sufletul deschis spre frumos, sinceritate și iubire.

Și chiar cred că este cea mai bună cale în a mai suporta un zâmbet fals care cu hoțomănie s-a mai strecurat tiptil în viața noastră.

Oricare le-ar fi numărul, zâmbetele îmbracă diferite culori. Tu, însă, alege să oferi zâmbete sincere căci sinceritatea e cea mai faină culoare.

Pe curând, prieten drag!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *