Viața înseamnă și agonie, și extaz


Uneori viața te leagănă lin, alteori de trântește de nu te vezi. Știi ce zic. Ești om ca și mine, cu bucurii și încercări. Și despre încercări vreau să-ți spun azi câte ceva.

Știu, ai să zici, de pildă, că nu știu eu prin ce treci tu, acum. Total, de acord! Dar să știi că nici tu nu știi prin ce am trecut eu de curând. Și când spun asta, nu mă refer la minunatul accident de pe pârtie. Nu! Viața a avut grijă să se mai ia o dată cu mine la trântă. Și poate o va face și cu tine! Dar, știi ceva, și despre asta e viața. Cum crezi că te vei căli pentru momentele cu adevărat cruciale din viața ta? Ei bine, și așa! Sau, chiar, cel mai bine așa!

Știu! Nu e varianta cea mai simplă, însă e cea mai sigură. După ce viața te încearcă, ești mai puternic. Și dacă îți vine să te întrebi, de ce tocmai pe tine te încearcă viața, las-o baltă! Strânge din pumni, fă nopți albe, varsă șiroaie de lacrimi și roagă-te! Toți facem la fel. Sau cei mai mulți dintre noi.

Când simți că viața îți atârnă de un fir de păr, ca să nu zic de o analiză medicală care îți poate întoarce viața cu susul în jos, nu ai de ales. Trebuie să trăiești asta cu toate celulele ființei tale această dramă. E drama ta! Nu ai cum s-o ocolești. E șireată. Cu cât te ascunzi mai mult de ea, cu atât îți apare mai des în față. Așadar, acceptă! Știu, e al naibii de greu, dar asta e singura soluție. Eu nu am cunoscut alta.

Și după ce vei fi trăit agonia, pentru că Dumnezeu te iubește îți oferă și extazul! În sfârșit vezi lumina de la capătul tunelului. E cea mai radioasă formă de lumină. Ca ea nu mai e niciuna. În clipa când o zărești, realizezi că Dumnezeu te vrea, totuși, în această lume.

Și dacă ai trăit minunea asta, nu uita să oferi ceva la schimb. Arată-ți mulțumirea într-un fel. Și apoi, mergi mai departe! Viața înseamnă și agonie, și extaz.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
8 likes
Articol precedent: Lasă trecutul și viitorul în pace. Trăiește clipa!Urmatorul articol: Drumeție de toamnă prin satul Peștera

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031