Lasă trecutul și viitorul în pace. Trăiește clipa!


De curând m-am întâlnit cu o cunoștință. Deși mergea apăsat și nu dădea vreun semn de vreo suferință, fața îi era picată. M-am oprit din mersul meu atent, și cu un zâmbet pe chip am privit-o, semn că mă bucur de revedere.

Urma să aflu că era abătută din pricina gândurilor. I-am ascultat povestea care o făcea să aibă chipul trist și ne-am despărțit. Ea, cu același chip căzut, eu cu același zâmbet.

Mi-am continuat mersul  cu grijă și cu chipul ei încă în minte. Aș fi vrut să-i dau din optimismul meu, din răbdarea mea, din speranța mea, dar nu am reușit. Ea trebuie să-și trăiască lecția ei, ca apoi să înțeleagă cum trebuie trăită clipa.

Ne schimonosim chipul în gânduri despre lucruri care au fost sau care vor veni. La ce folos? Timpul e prea valoros ca să-l pierdem cu astfel de gânduri!

Clipa de acum este tot ce avem, dar nu toți înțelegem cu adevărat asta.

Tristețea sau regretul pentru  trecut și îngrijorările pentru ce va urma să vină sunt doar clipe inutile care ne macină interiorul. De ce să nu ai compasiune și pentru tine însuți? Trupul tău devine firav în astfel de clipe, iar sufletul șchiopătează. Gândește-te un pic la tine!

Lasă trecutul și viitorul în pace. Trăiește clipa!

Ce trebuie să se întâmple, se întâmplă, cu sau fără voia ta. Decât să îți construiești scenarii nebune, mai bine respiră adânc și bucură-te de ce ai și poți face acum.

Începe cu o rugăciune! Amintește-ți că ești fărâmă din Dumnezeu. Apoi fă tot ce îți bucură inima: citește ce îți face plăcere, ascultă melodia ta preferată, întâlnește-te cu oameni faini și bucură-te de tot trăiești azi. Alții nu au mai avut șansa acestui AZI.

Orice trăiri te-ar încerca, gândește-te că nimic nu e veșnic. Totul e trecător. Așa că, lasă trecutul și viitorul în pace. Trăiește clipa!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
13 likes
Articol precedent: Zăbala, locul cu cele mai frumoase lăzi de zestreUrmatorul articol: Viața înseamnă și agonie, și extaz

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031