Drumeție de toamnă prin satul Peștera


Citisem despre satul Peștera, din județul Brașov, că oferă cele mai frumoase priveliști de toamnă, din țara noastră. Și de mult timp ne doream să le vedem și noi. Și am reușit.

Dar nu despre reușita noastră e vorba, ci despre cum a fost în locul în care am trăit cea mai frumoasă toamnă a vieții noastre.

Și fiindcă toamna asta nu se lasă dusă cu una, cu două, încă mai aveți timp de o drumeție, dacă sunteți amatori de astfel de povești. O poveste faină am trăit și noi weekendul trecut. Un prim capitol din el, vi-l povestim acum.

Ca să trăiești o toamnă pe cinste, nu mai zic dacă vrei și niște poze de colecție cu ea, mergi în satul Peștera.

Nu știm cum e în restul anului aici, însă toamna este destul de greu să găsești o cazare, de aceea, ar fi bine să te ocupi din timp să rezolvi treaba asta.

Noi, de pildă, nu am găsit cazare în satul Peștera, dar am găsit în satul Șirnea, destul de aproape de Peștera, și a fost chiar de vis și acolo.

Oriunde te-ai caza în zonă, ideea e că drumeția, pe care ți-o propunem, pornește din satul Peștera. Mai exact, de lângă Pensiunea Nobillis – Carpathian Residence. Există și o altă opțiune, de la Casa Folea. Noi am ales prima variantă, pentru că era mai ușoară pentru glezna mea buclucașă, care încă nu s-a lăsat îmblânzită în totalitate.

Drumeția de toamnă prin satul Peștera

se face pe drum de țară, pe lângă case și căpițe de fân și din când în când cu câte un cățel, ca tovarăș de drum.

Plecând din Peștera către satul Măgura, pe partea dreaptă te însoțesc Munții Bucegii, iar pe partea stângă Munții Piatra Craiului.

 

Traseul e unul ușor pe care îl poți face cu întreaga familie, așa că ți-l recomandăm din toată inima pentru un weekend de poveste.

După ce vei fi parcurs satul Peștera, la un moment dat ajungi la o răscruce de drumuri. Unul dintre ele duce spre satul Măgura. Tu fă bine și mergi spre satul Peștera, pe drumul care urcă spre pădure, spre Pensiunea Mosorel. În dreapta ta, vei avea ca pavăză, Munții Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneștiului și pădurea.

Sunt vreo câteva pante mai abrupte de urcat, însă dacă am reușit eu să urc, tu o vei face fluierând.

Tot traseul a durat 4 ore, cu tot cu opriri pentru relaxare, fotografiat și admirat.

E de prisos să îți descriem câtă liniște am găsit în aceste locuri și câte culori superbe ne-a dăruit toamna și Cerul. Dar sigur nu e de prisos să îți spunem că, dacă vrei să alegi un loc unde toamna e splendidă, satul Peștera este fără doar și poate, alegerea perfectă.

Și dacă mai vrei să afli și alte locuri superbe unde toamna oferă un adevărat spectacol, urmărește-ne. În următoarea postare vom povesti despre un alt loc fain de drumeție.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


1 comentarii
32 likes
Articol precedent: Viața înseamnă și agonie, și extazUrmatorul articol: Sate de poveste: Șirnea și Ciocanu

Din aceeasi categorie

Comments

  • BADIN

    ianuarie 28, 2023 at 9:12 pm
    Reply

    Fratele meu a sugerat ca s-ar putea sa-mi placa acest site web. Avea perfecta dreptate. Aceasta postare chiar mi-a facut ziua. Nu va puteti imagina […] Citeste mai multFratele meu a sugerat ca s-ar putea sa-mi placa acest site web. Avea perfecta dreptate. Aceasta postare chiar mi-a facut ziua. Nu va puteti imagina cat timp am petrecut pentru aceste informatii! Multumiri! Read Less

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031