Un traseu montan ușor pentru tine și familia ta


Dacă ești pasionat de munte, probabil că ai făcut deja traseul despre care vreau să-ți povestesc. Dar dacă tocmai ai descoperit bucuria specială pe care ți-o aduce drumeția pe munte, atunci uite un traseu fain, ușor și care merită făcut. Partea frumoasă a acestui traseu e că-l poți face cu cățel, cu purcel. Da! E un traseu care nu pune dificultăți de niciun fel, mai ales dacă ai picioarele întregi.

Știi că eu am glezna înșurubată, și uite că tot am reușit să-l fac! Așa că, dacă ai chef de o drumeție pe munte, mergi pe Valea Obârșiei. De unde și cum cum? Păi ca să faci acest traseu traversează Transbucegiul, cu mașina, desigur. Te vei bucura și aici de niște peisaje de revistă. Iar apoi caută-ți o cazare cât mai aproape de Telecabina Peștera, ca să-ți fie cât mai ușor.

De ce în această zonă? Păi, pentru că traseul de aici pornește, de lângă Telecabina Peștera.

Traseul este marcat cu dungă albastră, așa că ține-te de el. Traseul duce până la Vârful Omu, noi însă am avut ca obiectiv doar Cascada Obârșia Ialomiței.

Până să ajungi la cascadă, de o parte și de alta vei fi străjuit de văi adânci și munți. Peisajele sunt superbe! Ici colea, văcuțele pasc în tihnă, insectele își văd de zumzetul lor, iar adierea vântului și Soarele te însoțesc la fiecare pas, dacă ai parte de o vreme faină.

Noi am făcut traseul de curând, într-o zi de august superbă. Informează-te cum va fi vremea și dacă ai chef de o drumeție, asta e una chiar faină.

Traseul durează 4 ore, dus întors. Noi l-am făcut în 5 ore, pentru că eu, înșurubata, am mers mai greu.

Traseul de întoarcere este același cu cel pe care se urcă, însă la un moment dat, aproape de finalul traseului la coborâre, apare un indicator cu cruce roșie. Noi l-am urmat, curioși unde ne va duce, și ne-a dus unde trebuia. Acest traseu cu cruce roșie se intersectează la un moment dat cu cel marcat cu dunga albastră, așa că nu te teme să-l alegi. Diferența însă o face peisajele care, desigur, sunt și mai frumoase!

Una peste alta, traseul este perfect pentru o zi de weekend cu familia.

Nu uitați să aveți echipament adecvat de munte! În rest, drum bun și timp însorit!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă dintr-un traseu montan ușor pentru tine și familia ta:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!

 


0 comentarii
10 likes
Articol precedent: Spre una dintre cele mai mari biserici din lume, Domul din KölnUrmatorul articol: De ce să vizitezi Speyer? Pentru cea mai mare biserică romanică din lume!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031