Uite, prietene, asta însemni tu pentru mine!


Viața ne scoate în cale oameni și oameni. Ca noi sau diferiți de noi. Niciunul nu e întâmplător. Fiecare și-a jucat rolul în viața ta, așa cum și tu l-ai prestat pe-al tău în viața lor.

Dar există oameni pe care nu-i uiți orice ar fi: distanță sau timp. Ăștia-s oamenii pe care Dumnezeu ți i-a trimis cu un anumit scop. Ăștia-s oamenii pe care îi porți cu tine în suflet până în ultima clipă a vieții tale. Când înainte de ultima clipă, ți se va derula tot filmul vieții, căci așa se zice, toți omenii aștia vor mai apărea o dată în fața ta pentru a-ți lua rămas bun de la ei. Ei, despre oameni ăștia e articolul de azi. OAMENI MARI.

Tu câți oameni din ăștia mari ai în viața ta? Te-ai întrebat vreodată? Căci ei sunt cei care au pus cărămizi în destinul vieții tale. Și pentru că doar o dată trăim, nu-i rău să-ți amintești de ei. Și nu doar să-ți amintești, ci să le și spui: uite, prietene, asta însemni tu pentru mine!

Nu amâna momentul! Uneori poate fi prea târziu și pleci dincolo cu lecția nefăcută!

Cum știi care sunt oamenii mari din viața ta? Păi, nu te lua după statură, e doar o aparență. Ia-te după ce îți spune inima! Spune-le numele în gând, și vezi când îți tresaltă inima! Când simți asta, să știi că acela e un om mare.

Și dacă e mare, sună-l sau scrie-i un mesaj și spune-i: uite, prietene, asta însemni tu pentru mine! Nu are importanță cum reacționează. Poate pentru el sau ea, tu demult nu mai ești un om mare. Nu are importanță! Uneori viața orbește oamenii, dar asta nu e pentru veșnicie. Dumnezeu nu lasă astfel de oameni să se piardă nicicând. Nici dincolo de viață!

Așa că, să facem astfel, poate fi un semn de recunoștință în fața lui Dumnezeu, un ultim strigăt înainte de amuțire sau pur și simplu un gest de prietenie sinceră.

Despre acest din ultim gest este și articolul de azi pe care-l dedicăm unuia dintre oameni mari din viața noastră de călători. Este cel care a fost alături de noi cu rugăciunile, din prima zi a accidentului meu, cea care scrie acum, până la primul nou pas pe care l-am făcut pe pământ. Este cel care a încercat să ne ofere cel mai frumos concediu după 6 luni de încercări. Este bunul nostru prieten din Germania care ne-a ajutat să uităm cât de aspră a fost viața cu noi, într-o clipă nefastă.

Astfel de oameni găsești extrem de rar, sau poate niciodată. Noi am avut norocul să-l cunoștem. Și pentru asta vorbim despre el astăzi.

Să dăruiești, fără să aștepți nimic la schimb. Să ai încredere, fără să te îndoiești o clipă. Să prețuiești prietenii, chiar dacă poate niciodată nu te vei mai întâlni să dai mâna cu ei. Toate acestea vorbesc despre oamenii mari. Doar ei sunt capabili de astfel de gesturi.

Și fiindcă vorba multă-i sărăcia omului, cum se zice la noi în popor, îți mai zic doar atât: nu lăsa pe mâine, ce poți face azi! Zi-i! Uite, prietene, asta însemni tu pentru mine!

Iar pentru noi, prietenul nostru, înseamnă câte o fărâmă din toate momentele pe care le-am trăit împreună. Și azi nu vrem să le purtăm doar în inimă, ci să le trimitem în cele patru zări! Să fie strigătul nostru de mulțumire pentru el și pentru tot ce ne-a oferit Dumnezeu prin el.

Cam așa arată povestea în care personajul principal e un om mare.

Să aveți parte numai de astfel de oameni! Și de-o mai fi și altfel, nu vă pierdeți speranța! Dumnezeu îi aduce în cale, atunci când știe El că trebuie!

Să fiți oameni mari și să faceți bucurii, chiar și mici de-ar fi, dar să fie!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
11 likes
Articol precedent: Un traseu montan ușor pentru tine și familia taUrmatorul articol: De ce să vizitezi Speyer? Pentru cea mai mare biserică romanică din lume!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728