Spre una dintre cele mai mari biserici din lume, Domul din Köln


Extremele atrag. Asta e menirea lor și asta le face vedete. Și una din vedetele Germaniei este, fără doar și poate, Domul din Köln.

Nu ai cum, dacă ajungi în Landul Renania de Nord-Westfalia, să nu mergi să vezi catedrala din Köln. Nu doar că este una dintre cele mai mari din Germania, dar și din întreaga lume.

Știam cum arată de prin poze, așa că nu am fost surprinși de imaginea ei. Proporțiile ei însă ne-au dat la propriu pe spate.

Domul din Köln este o capodoperă a arhitecturii. Am stat și ne-am uitat minute în șir la el, și ne-am întrebat, cum or fi reușit omuleții anului 1200 să se cațăre în halul ăsta spre Cer și să construiască așa bijuterie.

Oricâte ai citi despre Dom, imensitatea lui, când o vezi cu ochișorii tăi, rămâne o taină. O taină frumoasă pe care chiar nu mai vrei s-o deslușești, ci doar să te bucuri de ea.

Când am vizitat noi Domul, era lume ca la bâlci. Și cred că acolo e un bâlci continuu. Lumea se perindă pe acolo non stop, de la prima rază de lumină până la prima pată de întuneric. Fie în sau pe lângă catedrală, lumea este  curioasă și dornică să admire această minune arhitecturală. Și bine face!

Domul din Köln este un obiectiv turistic al acestei lumi pe care nu trebuie să-l ocolești, dacă ai ocazia să ajungi în Germania.

Catedrala a fost construită între anii 1248-1473 și este un important loc de pelerinaj, deoarece aici se află moaștele Celor Trei Magi. Nu știu dacă ăsta trebuie să fie neapărat motivul pentru care să alegi vizitarea Domul din Köln, însă frumusețea lui, da! Și este al naibii de frumos! Frumusețea lui i-a rezervat, din anul 1996, un loc pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Nu trebuie să fii romano-catolic ca să fii mișcat pe dinăuntru, în toate măruntaiele, din pricina frumuseții ei. Ai să vezi când ajungi.

Nu doar Domul este frumos în Köln! Sunt nenumărate locuri interesante aici, nu degeaba Köln este numit cel mai de seamă oraș din Landul Renania.

Dar mai multe despre Köln, îți povestim într-o altă postare, căci chiar sunt câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Domul din Köln:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Ce ascunde Mănăstirea Maria LaachUrmatorul articol: Un traseu montan ușor pentru tine și familia ta

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031