Ce ascunde Mănăstirea Maria Laach


Nimic fără Dumnezeu! Așa e în viață. El le face și tot El le desface. Și oriunde ai pleca în lumea asta, ia-l și pe Dumnezeu cu tine. Altfel îi drumul și tot ce urmează a ți se așterne sub pași.

În călătoriile noastre, oriunde am merge, strecurăm în programul nostru și câte un pic din Dumnezeu. Nu putem altfel. Așa am făcut și în Germania și așa am ajuns și la Mănăstirea Maria Laach, care apraține ordinului benedictin. Chiar dacă nu știam noi prea multe despre asta, am pornit spre ea.

Mănăstirea Maria Laach este situată pe malul sud-vestic al lacului Laach, situat lângă Andemach, în regiunea Eifel din Landul Renania-Palatinat.

Istoria ei începe în secolul al XI-lea. Mănăstirea a fost construită de către primul conte Palatin al Rinului Heinrich II von Laach și soția sa Adelaide de Weimar-Orlamünde, văduva lui Hermann II de Lotharingia. Nu trebuie să cunoști neapărat cu ce se mănâncă ordinul benedictin ca să pricepi ce treabă frumoasă au făcut ei aici.

Clădirea este cu adevărat impunătoare și surprinde prin arhitectura ei. Cum era și firesc, în interiorul ei se află și mormântul fondatorului ei.

S-a vorbit despre Mănăstirea Maria Laach că a fost în centrul unei controverse privind relațiile sale cu regimul nazist  între 1933 și 1945. De ce? Pentru că ea a fost singura mănăstire benedictină din Renania care nu a fost confiscată de regimul nazist.

S-au scris multe despre trecutul acestei mănăstiri, însă noi am vrut doar să ne bucurăm de frumusețea și liniștea ei de azi.

Astăzi, ea este considerată o capodoperă a arhitecturii romanice germane. Nu doar exteriorul atrage, ci și interiorul ei care include mormântul fondatorului Heinrich II (datând din 1270), picturi murale din secolul al XVI-lea, un baldachino romanic târziu în absidă și decorațiuni moderne interesante, cum ar fi mozaicurile din anul 1910 și vitralii din anii 1950.

Ce ascunde Mănăstirea Maria Laach?

Ulterior, din păcate, am aflat că aici se află și una dintre cele mai frumoase biblioteci ale secolului al 19-lea din Germania, așa că noi nu am vizitat-o, însă voi dacă ajungeți, să nu o ratați!

Lângă mînăstire se află și Lacul Laach, unde, dacă ai chef, poți face o plimbare cu barca ți tot aproape de ea se află și un restaurant unde poți servi ceva și să admiri mănăstirea impunătoare.

Dacă ajungeți în zonă și vreți să vizitați locația, doar câteva fotografii vă lăsăm.

Cam așa arată, prin ochii noștri, Mănăstirea Maria Laach:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Rüdesheim, a doua atracție turistică din Germania, după KölnUrmatorul articol: Spre una dintre cele mai mari biserici din lume, Domul din Köln

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031