Rüdesheim, a doua atracție turistică din Germania, după Köln


Se zice că după orașul Köln, doar Rüdesheim mai atrage așa mulți turiști străini. Și pe noi ne-a a tras, atunci când prietenul nostru ne-a propus să-l vizităm.

Rüdesheim, este un orășel pe Valea Rinului, situat în Landul Hessa. Noi am ajuns aici cu câteva ore înainte de întuneric, însă timpul a fost suficient ca să ne plimbăm prin Centrul vechi al orașului și să ne bucurăm de o masă pe cinste alături de nemții mereu voioși.

Există în Rüdesheim o străduță îngustă de doar doi metri și de 144 m lungime. Este vorba despre Drosselgasse. Aici am întâlnit cele mai vesele restaurante din Germania. Aici oamenii cântă la mese și dansează, antrenați de formații care cântă cu o bucurie cum rar mi-a fost dat să vedem. Ne-am molipsit și noi de veselia de aici și ne-am oprit să mâncăm și să bem ceva. Aici am cunoscut cea mai faini ospătari din câți viața ne-a scos în cale. Doi polonezi, un el și o ea, plini de viață și amabilitate. Parcă era restaurantul lor, așa drăguți s-au purtat cu noi. Au nemții ăștia o politică a serviabilității de nota 20. Cu cât am petrecut mai mult timp în Germania, cu atât am înțeles mai bine de ce nu mai vor compatrioții noștri să se întoarcă acasă. În Germania chiar se trăiește fain! Chiar se trăiește!

Rüdesheim, a doua atracție turistică din Germania, după Köln

este un oraș cu multe căsuțe vechi, alei pietruite și oameni tare faini. Acolo fiecare casă parcă e un muzeu.

Pentru că am ajuns destul de târziu, nu am putut vizita muzeul pentru instrumente muzicale mecanice, de altfel primul muzeu de acest fel din Germania, însă pentru doar un euro, ne-am bucurat sufletul cu un mini concert oferit de câteva figurine dintr-o vitrină. A fost unic momentul! Iată de ce Rüdesheim este atât de special.

Cu siguranță mai erau multe de văzut aici, însă nouă atât ne-a permis timpul. După o înghețată savurată cu nesaț, am părăsit Rüdesheim, lăsând în urmă amintirea unuia dintre cele mai frumoase orășele pe care le-am vizitat în Germania.

Dacă îți plac orășelele viticole vechi, păstrătoare de tradiții, unde se bea vin bun, Rüdesheim este orașul pe care trebuie să-l vizitezi. Îți va lăsa în suflet amintiri rare.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o farâmă din…

Rüdesheim, a doua atracție turistică din Germania, după Köln

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: De ce ne-a zăpăcit Valea RinuluiUrmatorul articol: Ce ascunde Mănăstirea Maria Laach

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031