Schengen, orășelul simbol pentru călătoriile fără graniță


Fiindcă în vara aceasta ne-am aflat în apropiere de granițele a 3 țări, Germania, Franța și Luxemburg, am fost aproape și de orașul Schengen. Și dacă am fost aproape de el, am zis să tragem o fugă să vedem locul unde s-a semnat renumitul tratat privind controlul frontierelor interne.

Localitatea Schengen a devenit faimoasă la 14 iunie 1985, când pe vasul „Princesse Marie-Astrid”, navigând pe râul Mosel, cinci reprezentanții a 5 state din Uniunea Europeană, Germania, Franța, Belgia, Olanda și Luxemburg, au semnat tratatul minunat.

Aderarea la spațiul Schengen este încă un deziderat al țărișoarei noastre, dar până când acest vis va deveni realitate, noi ne-am mulțumit cu vizitarea orășelului renumit.

Schengen este un orășel mic, ca și țara din care face parte. Am ajuns aici la primele ore ale dimineții, când încă totul era liniștit. Ne întrebăm dacă nu cumva așa e mereu acolo.

Orășelul nu ne-a dat pe spate, însă faptul că în țara noastră se tot vorbește de aderarea la Schengen, Schengen Schengen, a fost o treabă interesantă să ne aflăm în acest loc important.

Ce ne-a impresionat, mai degrabă, a fost faptul că într-un timp foarte scurt, adică 20 de minute, am trecut dintr-o țară, Germania, în altă țară, Luxemburg.

În Schengen sunt, așa cum era de așteptat, monumente legate de povestea tratatului și Muzeul European Schengen, pe care l-am vizitat din curiozitate. Am plecat de aici cu un suvenir, o bancnotă de 0 Euro, pe care ne-am procurat-o de la un bancomat din interiorul muzeului.

Prin Schengen curge Râul Mosel, preferatul nostru de acum, cel care ne-a însoțit prin aproape toate zonele pe care le-am vizitat în Germania.

Schengen nu te dă pe spate, însă există acolo un sentiment de libertate, de bucurie care cred că vine de departe, de la toate națiunile care au aderat la spațiul Schengen. Așa am simțit noi, și ne-am bucurat că am putut vedea acest loc…

Schengen, orășelul simbol pentru călătoriile fără graniță

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din orașul Schengen:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: În Luxemburg, una dintre cele mai mici țări din EuropaUrmatorul articol: O biserică unică în România, unică în Europa!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031