În Luxemburg, una dintre cele mai mici țări din Europa


Fiecare loc pe care-l vede, pentru prima dată în viață, călătorul împătimit de cutreieratul prin lume, își primește în raftul lui cu amintiri o etichetă. O etichetă care poartă un nume. Așa credem noi, căci așa se întâmplă în cazul nostru, doi călători, mereu pe picior de plecare când timpul și destinul ne permite.

Ne place să asociem locurilor pe care le vedem, fie o notă, o culoare, o melodie, un nume, o însușire, un ceva care să ne amintească rapid despre cum a fost acolo unde ne-au purtat pașii.

Noi când spunem Luxemburg, spunem „RECE”. Și nu spunem asta pentru că l-am vizitat într-o zi de vară cu vânt rece, ci pentru că așa am perceput noi orașul Luxemburg, capitala uneia dintre cele mai mici țări din Europa.

Noi am ajuns aici la primele ore ale dimineții, când luxemburghezii se puneau în mișcare spre joburile lor. În mișcarea lor calculată, căci așa i-am perceput, ne-am căutat și noi drumul spre stația de unde se putea face turul orașului cu un autobuz supraetajat. Apropos,  lângă stație se află Redutele Lambert.

De aici am luat și noi autobuzul supraetajat care ne-a plimbat prin Luxemburg. Turul orașului durează o oră. O oră de călătorit cu vântu-n plete. În prețul unui bilet de călătorie care costă doar 18 Euro, este inclusă și o prezentare a obiectivelor pe care le vezi.

Suntem de părere că turul orașului cu autobuzul nu e alegerea cea mai bună, pentru că cele mai importante obiective nu le poți vedea din autobuz.,

Luxemburg e un oraș care se vrea descoperit la pas. Are câteva obiective care merită vizitate. Noi, din păcate, pentru că timpul nu ne-a mai permis, nu am vizitat decât Catedrala Notre Dame și un pic, centrul orașului.

Ni s-a părut un oraș scump, în plină dezvoltare, dar cu suflet timid, ca să nu zicem rece. O fi aici un secret. Cred că Luxemburg ne mai vrea o dată la el acasă. Sperăm data viitoare să-l descoperim altfel, adică mai cald. Dar până atunci, cam așa a fost …

În Luxemburg, una dintre cele mai mici țări din Europa

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: De ce Strasbourg e un pic de Rai pe PământUrmatorul articol: Schengen, orășelul simbol pentru călătoriile fără graniță

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031