Saarschleife – „bucla” pe care trebuie să o vezi cu ochii tăi


Călătoriile prin orașele care spun povești sunt extrem de interesante, însă călătoriile prin natură au farmecul lor aparte.

Chiar dacă nu mai putem trăi adrenalina pe care ne-o dă cocoțatul pe munți, și asta pentru că unul dintre noi are încă înșurubată glezna, am găsit, în concediul nostru din Germania, o fărâmă de natură care ne-a bucurat tare mult sufletul. Despre ce poate fi vorba, dacă nu despre Saarschleife, una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Landul Saarland.

Pentru că ne-am cazat în acest Land la prietenul nostru, nu puteam să ratăm tocmai acest obiectiv.

Saarschleife, dacă ar fi să traduc acest minunat cuvânt, înseamnă Bucla Saar. Saar este un râu care curge prin Franța și Germania, a cărui soartă se pecetluiește în Râul Mosel. Nu e doar despre geografie aici, ci despre un întreg spectacol de frumuseți naturale pe care nu le poți uita, cu una cu două. O să povestesc într-o altă postare despre Mosel, acest râu care se varsă în Fluviul Rin, la Koblenz. E prea frumos ce se află de-a lungul acestor ape, Saar, Mosel și Rin, ca să fie suficient doar să le amintim.

De pildă, Râul Saar creează în orașul Orscholz, o minunată priveliște pe care nemții au exploatat-o și transformat-o într-un punct de atracție turistică.

Întreaga zonă din jurul Saarschleife este în mare parte acoperită de pădure. E aici un pic de Rai. Ai să te convingi, dacă ajungi în această zonă.

Ca să te poți bucura cu adevărat de priveliștea Saarschleife, trebuie să te urci într-un turn de observație. Accesul în turn se plătește și se poate face vara, până la ora 18:00, iar iarna până pe la ora 16:00. Vă zic asta, pentru că noi ne-am fi așteptat, fiind vară, programul de intrare să fie mai generos, însă nu. Am constatat că nemții au calculat foarte bine timpul de urcare, coborâre, opriri pentru odihnă, admirare și fotografiere. Așa că, dacă vrei să urci în turn, fii atent la ceas.

Până să ajungi în locul unde te vei pierde cu totul în frumuseți, ai câteva informații pe panouri despre zonă. Plimbarea până la turm este tare plăcută. Cu fiecare pas, te apropii mai mult de vârful copacilor și auzi mai bine concertul păsărilor din pădure, căci da, turnul se află taman în mijlocul ei. Și uite așa te bucuri și de natură și de vietățile ei, fără să fii nevoit să depui efort prea mare.

Și dacă totuși nu vrei să urci în turnul de observație, te poți bucura de priveliște și dintr-un alt punct amenajat, unde nu te trebuie să plătești nimic. Însă, sfatul nostru e să nu te zgârcești. Să vezi Saarschleife din turn, costă 13 Euro de persoană.

Nu mai zic că dacă studiezi istoria locului, afli că Saarschleife a atras nume celebre datorită frumuseții sale. Hitler, Jacques Chirac Angela Merkel și cine știe câți alții, și-au delectat și ei privirea pe aici. Tu de ce nu ai face-o?

Dacă vrei să-ți intensifici experiența frumoasă pe Saarschleife, poți să faci și o plimbare cu vaporul. Noi însă am preferat doar turnul de observație și o plimbare prin pădurea din împrejurimi.

În zonă, foarte aproape de accesul spre Saarschleife, se află un restaurant unde poți servi ceva să-ți potolești foamea și setea sau poate doar pofta de ceva specific locului. Noi am servit doar Eiskaffee și a fost perfectă, așa cum le place nemților să fie totul: perfect.

Cam așa arată, prin ochii noștri…

Saarschleife – „bucla” pe care trebuie să o vezi cu ochii tăi

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
8 likes
Articol precedent: De ce să vizitezi Saarburg – mica Veneție germanăUrmatorul articol: De ce să vizitezi Trier, cel mai vechi oraș din Germania

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031