De ce să vizitezi Saarburg – mica Veneție germană


În viață ne îndrăgostim de oameni, cărți, melodii, locuri și câte și mai câte, numai de noi știute. Și dacă vorbim despre îndrăgosteală, treaba e clară. Fluturi în stomac și o plutire a sufletului. Așa am simțit eu când am pășit în orășelul Saarburg. Instantaneu parcă am pășit într-o altă lume. O lume în care există numai Frumos, Bine și Fericire.

Saarburg este un orășel în Landul Renania-Palatinat, mereu plin de turiști, datorită frumuseții sale deosebite. Această frumusețe a aruncat-o Dumnezeu aici cu ambele mâini. Râul Leuck, care trece prin centrul orașului, și clădirile colorate fac din Saarburg acel oraș pe care trebuie să-l vizitezi dacă ajungi în Germania de Vest.

Terasele cu flori ca din reviste, cascada dintre clădiri, morile care învârt apa neîncetat, vaporașele care se perindă sub ochii tăi, toate îți transformă timpul petrecut aici în veșnicie. Acesta e un loc din Germania, de unde nu aș mai fi plecat.

Saarburg nu te cucerește doar cu frumusețea sa, ci și cu vinul fin din struguri Riesling. Zona este cunoscută pentru strugurii și vinul ei aromat.

Orașul nu este foarte întins, așa că am luat la pas câteva străzi și ne-am bucurat de arhitectura clădirilor, Biserica evanghelică Sf. Laurentiu și casele frumos îngrijite și împodobite cu flori.

Dacă vrei să te bucuri de panorama orașului, trebuie să urci până la ruinele cetății orașului. De aici, Saarburg se vede în toată splendoarea lui.

Dacă ajungeți în Germania de Vest, Saarburg nu trebuie ratat pentru nimic în lume. Este într-adevăr un oraș de poveste.

Cam așa arată, prin ochii noștri, orașul Saarburg:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


1 comentarii
6 likes
Articol precedent: De ce să vizitezi Mettlach?! Pentru cel mai mare puzzle de ceramică din lume!Urmatorul articol: Saarschleife – „bucla” pe care trebuie să o vezi cu ochii tăi

Din aceeasi categorie

Comments

  • Dilek

    august 2, 2022 at 10:58 am
    Reply

    Es ist gut, es mit deinen Augen zu sehen, Diana, ich werde auf jeden Fall gehen.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031