De ce să vizitezi Trier, cel mai vechi oraș din Germania


Nu cred că există vreun oraș în Germania care să nu te atragă prin ceva. Are Germania un ceva al ei. Un ceva pe care nu-l găsești în fiecare țară. Iar dacă vibrezi la unison cu acest ceva, atunci nu poți decât să te declari mulțumit de ce ai văzut.

Acest ceva are un pic de istorie veche, locuri rare și oameni mari.  Ne-am îndrăgostit de Germania și Germania de noi. Spunem asta pentru că a fost foarte generoasă cu noi. Am descoperit, în călătoria noastră pe care am făcut-o cu prietenul nostru, locuri cu totul speciale, iar unul dintre ele este orașul Trier.

Trier este cel mai vechi oraș din Germania și se află în Landul Renania-Palatinat.

Fondat în epoca romană, în anul 16 î.H, orașul Trier este o adevărată comoară. Noi am zăbovit o zi întreagă aici. Timpul a fost insuficient să-l descoperim în totalitate, însă ce a fost mai important nu am ratat a vizita.

De ce să vizitezi Trier, cel mai vechi oraș din Germania?

Noi când spunem Trier, spunem Porta Nigra, Catedrala Sf. Petru, Biserica „Maica Domnului”, Biserica Sf. Paulinus,  tunica purtată de Isus, băile imperiale romane, Karl Marx, Aula Palatina sau Bazilica lui Constantin, Hauptmarkt sau vechea piață a orașului, Palatul Electoral cu Grădina sa, și multe plăcuțe încastrate în pavajul străzilor, pe care erau scrise numele evreilor care au fost nevoiți să fugă din Germania. Practic în fața caselor acestor evrei, stăteau pe caldarâm aceste plăcuțe care aminteau cine au fost aceștia.

Fiecare amintire are povestea ei, iar Trier ne-a oferit destule, cât să nu-l uităm curând.

Ca să vorbești despre Trier ai nevoie de mii de cuvinte și timp din belșug. Trier este un oraș – poveste. Așa l-am perceput noi.

De când intri pe Porta Nigra (Porțile Negre), rămășiță a Imperiului Roman, apoi pășind spre Hauptmarkt, te întorci fără să vrei în timp. Doar clinchetul unui pahar de vin, care costa 7 Euro și pe care îl puteai savura în piață, te mai trezea la realitate. În rest, totul e din altă lume. Desigur nu lipsesc nici clădirile cu fațade din lemn, specifice Germaniei și care cuceresc orice privitor.

Trier e orașul pe care și dacă l-ai revedea în fiecare an, tot nu te-ai plictisi de el. Vă voi mai povesti despre el și în alte articole, când vom pătrunde mai adânc în povestea obiectivelor pe care vi le-am amintit.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Trier, cel mai vechi oraș al Germaniei.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
8 likes
Articol precedent: Saarschleife – „bucla” pe care trebuie să o vezi cu ochii tăiUrmatorul articol: Piesport, prea frumosul loc unde nu curge berea nemțească, ci vinul auriu

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930