Piesport, prea frumosul loc unde nu curge berea nemțească, ci vinul auriu


Când spui Germania, inevitabil îți fuge gândul și la bere. Ai auzit și tu de Biergarten, locul unde în Germania curg șiroaie de beri înspumate. Ei, când spui Piesport, e rost de vin auriu.

Dacă ajungi în Piesport ai să vezi și tu cu ochii tăi că Dumnezeu a dăruit Germaniei și oamenilor ei de aici o bucățică din Rai.

Piesport e o zonă în Landul Renania-Palatinat, bogată în podgorii. Dar bogată, nene. Toate aceste podgorii sunt adevărate imperii care-și poartă cu mândrie numele cocoțat printre butucii de vie. Și când spun cocoțat, apăi cocoțat e. Când privești la strugurii ascunși sub frunză, te minunezi la gândul că cineva ar fi în stare să-i culeagă. De ce? Pentru că multe din viile din Piesport sunt pe dealuri abrupte. Și nu doar în Piesport, peste tot pe Valea Moselului vei putea vedea podgorii cocoțate-n vârf de deal. Și cu toate astea, nemții au soluții. Mă întreb când nu au?

Mășinării speciale stau la margine de rând, așteptând să pătrundă printre butuci să culeagă ciorchinii aurii. Am aflat de la prietenul nostru că vinul din acești struguri cocoțați e al naibii de scump, dar și extrem de gustos. L-am degustat și noi, și parol că așa e.

Despre Piesport au scris multe cuvinte și romanii, iar azi toți spun despre el că e cea mai bogată zonă în podgorii de pe Valea Mosel.

Viile cocoțate, casele nemților perfect aliniate și Râul Mosel fac din Piesport un loc de vis pe care, dacă ajungi în vestul Germaniei, merită să-l vizitezi.

Așa că nu ocoli locurile liniștite, neindustrializate și fără zgărâie nori, căci surprizele pot fi mai mari decât îți închipui.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Piesport:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: De ce să vizitezi Trier, cel mai vechi oraș din GermaniaUrmatorul articol: Unde să-i mai duci pe cei mici în vacanță? La Park Brambura – Casa Întoarsă

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031