Popas la Han


Dacă ai drum prin Moldova, și ajungi în comuna Tupilați, Neamț, oprește-te și la Hanul Ancuței!

Aici e locul unde cândva scriitorul Mihail Sadoveanu obișnuia să își potolească foamea și setea.

Ai să fii surprins plăcut deoarece Hanul oferă nu doar de-ale gurii, ci și un ambient care te duce cu gândul la satul nostru tradițional și ai lui strămoși.

Așa că, după ce îți pui burta la cale pentru drumul ce-l ai de făcut mai departe, alocă-ți timp să te miști prin toate colțurile hanului pentru a descoperi o fărâmă din istoria etnografică a acelor locuri.

Este exact ca în scriitura lui Sadoveanu, așa că, ce ți-ai imaginat citind când erai copil, astăzi poți admira cu ochii tăi.

E păcat să nu zăbovești în acest loc și să nu pleci cu un suvenir pentru raftul tău cu amintiri din călătorii. Vorba lui Sadoveanu, e un popas vrăjit de desfătare sufletească pentru toți călătorii, așa că, măcar de dragul vorbelor lui, zic să poposiți.

Până ajungeți să-i călcați pragul, cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Hanul Ancuței.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Povestea lui CÂNDUrmatorul articol: „Bucuria de a trăi în și cu Dumnezeu” de Niculina Gheorghiță

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930