Păpușile din vitrină

Păpușile din vitrină

Într-o după-amiază de weekend, tam-nisam ne-am zis: să plecăm la drum! Dar unde, unde?

Voiam ceva inedit! Tata Google, ca de obicei ne-a salvat, oferindu-ne locația: Muzeul de Istorie a Breslelor din Târgu Secuiesc!

Pornirăm la drum nerăbdători să descoperim povești noi. Nu mică ne fu mirarea când am ajuns la destinație și am aflat că taman atunci era închis muzeul din pricina unui evenimnet care urma a se organiza în imediata apropiere a ceasului la care noi am ajuns.

Știi cum e să fie închis obiectivul pe care ți-l propusesei a-l vizita și știi desigur și ce sentimente te încearcă instantaneu.

Probabil că atât de vizibilă a fost pe chipul nostru dezamăgirea, încât un domn binevoitor de acolo s-a îndurat de noi și ne-a condus repejor în doar câteva încăperi dar care au fost arhisuficiente pentru sufletul nostru.

Ce crezi, am pătruns dintr-odată într-o lume de poveste în care personajele erau zeci de păpuși! Păpușile, construite la prima fabrică de jucării din România „Arădeanca”, între 1971-1972, erau îmbrăcate cu diverse costume populare! Ne aflam în fața unor vitrine care ne ofereau o expoziție cu totul specială.

Era pentru prima dată când vedeam așa ceva, motiv pentru care ne-am declarat extrem de inspirați și mulțumiți că am ajuns aici.

Așa că, dacă îți place ce o să împărtășim cu tine acum, îți dorim cât de curând să poți merge să vezi cu ochii tăi aceste păpuși frumos costumate.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Muzeul de Istorie a Breslelor „Incze László” din Târgu Secuiesc.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

doicalatori

One thought on “Păpușile din vitrină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *