O mănăstire cu o culoare aparte

Nu suntem habotnici, dar ne place să ne odihnim sufletul în Casa Domnului. Ori de câte ori ființa ne-o cere o facem cu dragă inimă, iar dacă dumurile pe care călătorim ne scot în cale un lăcaș sfânt, ne oprim și zăbovim. Stăm câteva clipe de vorbă cu Dumnezeu, și apoi pornim mai departe. Altfel mergi al drum după o astel de „întrevedere”.

Partea de Est a țării noastre, Moldova, știm că e mai sărăcuță, dar când vine vorba de biserici și mănăstiri, e de departe cea mai bogată.

Am văzut câteva biserici și mănăstiri prin peregrinările noastre, însă cea despre care vă vorbim astăzi, e unică pentru noi. E cea mai „colorată” mănăstire pe care am văzut-o noi până acum.

Nu ştiam de ea, însă culoarea ei ne-a făcut atenţi. Am zărit-o de la şosea, așa că ne-am îndreptat spre ea. Se poate urca cu mașina la mănăstire, până într-un anumit punct. Apoi, la pas.

Cea mai „colorată” mănăstire pentru noi este Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, comuna Mărgineni, județul Bacău.

Noi am ajuns aici într-o duminică după-amiază, așa că biserica era încuiată. Am putut totuși să ne odihnim sufletele, stând pe o băncuță. În curtea bisericii se află o cruce impunătoare care face din loc unul aparte. Nu doar asta face locul unic, ci și culoarea bisericii. E o culoare aparte pe Cer.

Nici priveliștea pe care o ai de aici, nu e una oarecare. Trebuie să mergi să vezi cu ochii tăi. Cu siguranță, o să-ți placă.

Noi vom reveni aici pentru că vrem să ne bucurăm și de slujbă. Dar până atunci, când vom împărtăși cu voi și imagini din interiorul bisericii, iată cum arată, prin ochii noștri, o fărâmă din…

o mănăstire cu o culoare aparte…

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!

0 comentarii
4 likes
Articol precedent: Bohemian Rhapsody (2018)Urmatorul articol: Cetatea Rupea

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2021
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031