Noi doi și-un ponton

Noi doi și-un ponton
Ți se poate întâmpla într-o zi să te saturi de vacarmul citadin. Apoi, să vrei să te tot duci undeva, unde să respiri verde mult. Apoi să vrei să-ți odihnești ochii și urechile de ciudățeniile acestei lumi.
Un loc pregătit să te îmbrățișeze cu toată pacea lui este Lacul Sfânta Ana.
Poate ai ajuns aici, poate nu. Și chiar dacă ai mai fost, știi și tu că locația nu te va plictisi niciodată.
Cu fiecare pas pe care îl faci în apropierea lui descoperi alte și alte povești și fațete ale locului.
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România și este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, în apropiere de stațiunea Tușnad.
Despre acest lac există și legende.
Una dintre ele ne spune că „doi tineri trebuiau să se căsătorească.
Fata, pe nume Ana, care urma să devină soție, nu dorea acest lucru deoarece părinții o obligau să se căsătorească numai pentru a pune mâna pe averea tânărului, care era destul de necioplit în ale măritișului.
În seara nunții, mireasa a fugit și s-a aruncat în acest lac, trupul ei neînsuflețit nefiind găsit nici în ziua de astăzi.
Din această cauză lacul poartă numele acelei fete.”
În apropiere de Lac există o mică capelă romano-catolică unde covorul de monede e o dovadă evidentă a numărului mare de vizitatori. Însă pădurea, ce îmbrățișează Lacul, e un adevărat colț de rai .
Aici îți poți plimba gândurile într-o liniște binecuvântată. Piesa de rezistență a locației rămâne pentru noi pontonul ?
Ne-am răsfățat ca într-o poveste, unde un El și o Ea, așezați pe un ponton, deapănă întâmplări. Sunt întâmplări pe care le-au trăit și totodată croiesc o nouă amintire pe care astăzi deja o împărtășesc cu voi.
Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Lacul Anei .?

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *