Muzeul Lingurilor – un loc inedit de vizitat


Când întâlnești locuri inedite cu oameni așijderea, te simți norocos. Ăsta e unul din momentele acelea în care simți că Dumnezeu te-a ales pe tine să ai parte de asta. De ceva special.

Un astfel de loc special este Muzeul Lingurilor din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

Noi am fost aici într-o primăvară verde ca firul crud de iarbă. Nu uităm asta datorită gazonului frumos care ne-a furat privirea când am ajuns.

Muzeul Lingurilor din Câmpulung Moldovenesc este unul privat. El se află în casa lui Ion Țugui, care a fost profesor de istorie. Acum de muzeu se ocupă urmașii săi.

E ușor de reperat locația. Muzeul se află într-o casă cu etaj, la a cărei geamuri privesc în afară, tăcute, lingurile de lemn.

Pe noi ne-a întâmpinat dl Mateescu, un domn tare cumsecade. El ne-a povestit istoria acestui muzeu, dar și a lingurilor de lemn pe care le găzduiește.

Muzeul conține vreo 5000 de linguri, adunate de prin toate părțile României, dar și din afara ei. Ele sunt din diverse esențe de lemn și de diferite mărimi. Linguri mici, linguri mari, toate au povestea lor unică, iar gazda are toate cuvintele la ea. Nu ai cum să te plictisești aici.

De la primul pas pe care îl faci în muzeu, de o parte și de alta, pe pereți sunt expuse linguri. Nu știi la care să îți oprești privirea. Fiecare e specială în felul ei.

Acest obiect casnic, lingura, este în muzeul lingurilor o adevărată vedetă.

Cum arată lingurile știm cu toții, dar povestea lor, cel puțin a celor de la muzeul din Câmpulung Moldovenesc, nu o poți afla decât dacă ajungi aici.

Iată doar câteva dintre ele:

Pe lângă poveștile gazdei, vei regăsi printre exponate și mici indicii despre ele. Ai să vezi! Sunt frumos aliniate, ca niște soldăței impecabili, mândri că pot fi admirați.

Nouă ne-a plăcut muzeul, așa că, dacă ajungeți prin zonă, opriți-vă aici. Nu o să vă pară rău.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: „Autovindecarea și personalitatea” de H. S. FriedmanUrmatorul articol: A dărui înseamnă și a oferi ceva din tine

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031