Mănăstirea Prislop


Sunt locuri pe lumea asta pe care vrei să le vezi din pură curiozitate. Sunt locuri pe care vrei să le vezi pentru că unul sau altul ți-a vorbit despre ele că ar fi cu totul speciale. Și sunt și locuri pe care vrei să le vezi sau revezi pentru că acolo te simți tu împlinit. Iar unele dintre aceste locuri nu sunt waw neapărat datorită peisajului, ci mai degrabă prin ceea ce simți tu când te afli acolo.

Despre un astfel de loc vrem să-ți spunem astăzi. Nu e ceva despre care să nu fi auzit, dimpotrivă. Îl cunoști foarte bine, chiar dacă poate nu ai ajuns la el.

Mănăstirea Prislop

este loc de pelerinaj în țara noastră, știi și tu, chiar dacă nu ești un om bisericos.

Noi am fost de vreo 4 ori în acest loc, și de fiecare dată regăsim aici acel Ceva pe care-l caută orice om când merge la biserică. E un soi de sfințenie pe care nu o simți în orice mănăstire.

Mănăstirea Prislop este situată în satul Silvașu de Sus din județul Hunedoara.  Așa că, dacă ajungi pe aici, chiar dacă știi locul, mai poposește o dată. Prea mult Dumnezeu nu dăunează niciodată.

Locul e unul liniștit, chiar dacă se perindă multă lume. Îți poți găsi un locșor unde să stai cu alte tale gănduri.

Biserica mănăstirii datează din sec al XVI-lea și este declarată monument istoric. Așa că ai ce vedea aici.

După ce îți vei fi odihnit mintea cu slujbele frumos ținute de slujitorii mănăstirii, e rost de mers la mormântul lui Arsenie Boca.

Știi cum e aici, dacă ai fost. Toată liniștea lumii se lasă în acest loc. Până să ajungi să te închini la mormântul lui Arsenie Boca, pentru că aici, mereu e aglomerat, ai vreme să fii în comuniune cu natura și cu tot ce a zămislit Dumnezeu în acestă fărâmă de Rai pământesc.

E un Ceva pe acest tărâm unde a viețuit cel mai mai important duhovnic român al secolului al XX-lea.

Dacă nu ai ajuns încă, fă-ți timp și nu uita că „până la Dumnezeu, nu este nici jos, nici sus, nici aproape, nici departe, pentru că Dumnezeu este pretutindeni și de aceea El e mai aproape de tine decât sufletul și trupul tău, numai să știi și să afli această apropiere prin credință și rugăciune.”

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Trol (2022)Urmatorul articol: Mănăstirea Mihai Vodă din Turda

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829