Călătoriile sunt medicamente anti-îmbătrânire. Ele îți ung nu doar încheieturile, ci și sufletul.
După fiecare călătorie sufletul întinerește, trupul își redescoperă puterea, dar își acceptă și scârțâielile. E ca un contract pe care-l semnăm cu viața în fiecare călătorie pe care o facem. Acceptăm bucuria și frumusețea călătoriei, dar ne recunoaștem și nimicnicia. Dar până ne vine vremea, călătorim nebunește după minunile acestei lumi.
Una din minunile pe care le-am descoperit, de curând, a fost Lacul Vulturilor. Noi am pornit către el din comuna Crasna, județul Covasna.
Până la punctul de pornire, poți merge cu mașina. Sunt vreo 5 km.
După ce vei trece primul pod, continuă-ți drumul până vei ajunge la cel de-al doilea care este situat pe partea stângă. De aici îți poți începe aventura spre Lacul Vulturilor.
Vei vedea marcat pe pod, triunghiul albastru. Acesta este marcajul pe care trebuie să-l urmărești pe tot traseul.
Traseul este unul ușor spre mediu care ar trebui să dureze 3 ore.
O bună parte din traseu îl parcurgi prin pădure. Apoi, ușor, ușor se deschide o poiană, ca mai apoi să te bucuri de un gol alpin spectaculos.
Când ajungi la Poarta Vânturilor ai să simți cum toate vânturile se întâlnesc aici ca să-și spună poveștile adunate din toate colțurile acestei lumi.
Am zăbovit puțin aici, nu din pricina vânturilor, ci a nerăbdării de a ajunge să vedem Lacul. De aici până la lac mai sunt 20 de minute, zic indicatoarele. Noi însă am preferat mai mult timp, pentru a ne bucura de abisuri și înălțimi.
După toate aceste peisaje nebune, apare în decor și Lacul Vulturilor.
Lacul Vulturilor este o pată verde nebună într-un peisaj arămiu care, preț de câteva secunde, îți „paralizează” privirea. Dar spectacolul nu se oprește aici.
Ca să-i vezi cu adevărat frumusețea trebuie să urci pe Vârful Mălâia, situat la 1662 altitudine.
Urcarea nu e simplă ci abruptă, așa că îți trebuie voință, multă voință, însă, odată ce ai ajuns acolo, ai să înțelegi că acela e punctul de unde trebuie văzut Lacul Vulturilor sau Lacul Fără Fund, cum i se mai spune.
Dar înainte de a te aventura spre Vârful Mălâia, poposește lângă lac. Admiră-l de aproape, apoi șezi pe băncuța de lângă cabana lacului, hrănește-ți sănătos trupul, căci vei avea nevoie de forță pentru urcare.
Neapărat fă această urcare spre Vârful Mălâia, altfel, traseul e făcut doar pe jumătate!
Există posibilitatea să nu mergi neapărat aproape de lac și să-l vezi doar de sus, de pe Vârful Mălâia.
Alege tu ce-ți dorești, însă sfatul nostru este să alegi varianta care îți oferă cele două priveliști, chiar dacă este mai grea.
Lacul Vulturilor te va răsplăti dacă ajungi la el, nu doar cu frumusețea lui, ci și a împrejurimilor.
E un pic de Rai aici. Dacă ajungi, ai să ne dai dreptate, iar dacă ai fost deja știi.
Ai posibilitatea să ajungi langă lac și cu o mașina 4×4, dar dacă vrei să te bucuri cu adevărat de călătorie, activează-ți picioarele și bocancii și pornește la drum. Nu vei regreta!
Traseul spre Lacul Vulturilor te va răsplăti cu amintiri speciale.
Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Lacul Vulturilor.
Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.
Pe curând!