Lacul Scropoasa – lacul de smarald


Dacă încă nu ai pus rucsacul în cui și nici bocancii de drumeție în cutie, atunci, vezi, poate ți-ar plăcea să ajungi prin Muntenia. E un lac drăguț acolo. Se numește Lacul Scropoasa.
A fost un obiectiv pe care l-am avut în drumeția de o zi pe care am început-o din Cheile Zănoagei.
Dacă faci și tu acest traseu, ai să vezi că Lacul vine ca un popas binemeritat după toate stâncile pe care ți le pune sub tălpi Cheile Zănoagei.

Lacul Scropoasa – lacul de smarald…

se află în Munții Bucegi, pe valea râului Ialomița. El se întinde între localitățile Scropoasa și Dobrești. Are o lungime de 2,5 km și alimentează hidrocentrala de la Dobrești construită în anul 1936.
Lacul de baraj, construit în anul 1929, este și azi o atracție turistică specială. De ce? Pentru că are o culoare specială.
Când l-am zărit prima oară nu ni s-a părut deloc special. Există însă o zonă din care, într-adevăr, se vede culoarea lui specială. E de un verde nebun, aproape de smarald.
Cum ajungi să te bucuri de această culoare? Păi nu te opri doar pe pod să-l admiri, fă un pic cale întoarsă. Este o potecă printr-o pădurice care te duce exact unde trebuie, la un locșor care îți va oferi priveliștea pe care poate ai zărit-o pe internet și care te-a cucerit.
Aici, printre copaci, lacul își spune cel mai bine povestea. Stă liniștit și mândru de mantia lui verde. Privindu-l, ai să zărești niște porți din lemn. Acestea le vezi și mai bine când ajungi la capătul Cheilor Orzei. Ei, dar asta e altă poveste cu cântec pe care ți-o voi povesti în următoarea postare.
Așadar, dacă ajungi prin comuna Moroeni, județul Dâmbovița și vrei un loc fain de văzut, Lacul Scropoasa este unul la care merită să te oprești.
Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Lacul Scropoasa.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
20 likes
Articol precedent: Cascada 7 IzvoareUrmatorul articol: Cheile Orzei

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031