Cascada 7 Izvoare

Dacă vrei să vezi cea mai pură apă din România sau chiar din lume, cum zic unii, atunci trebuie să ajungi la Cascada 7 izvoare.

Noi am ajuns la ea când am făcut traseul prin Cheile Zănoagei. Despre Cascada 7 izvoare circulă multe povești orale sau scrise. Fie că este supranumită „Izvorul sacru” a lui Zalmoxe – zeul dacilor, fie „Izvorul nemuririi” al lui Nicolae Ceaușescu, merită văzută.

Imediat ce ai ieșit din Cheile Zănoagei, undeva spre stânga se face un drum forestier care duce spre cascadă. Din păcate nu este niciun indicator, dar te asigurăm noi că acesta e drumul spre ea.

Cu fiecare pas pe care-l faci, vei auzi zgomotul ei. E gălăgioasă rău. Abia când te vei fi apropiat de ea, vei înțelege de ce iubea Nicolae Ceaușescu această bucățică de Rai.

Noi am coborât mai aproape de ea și ne-am lăsat ochii să se bucure și urechile să înnebunească. Preț de câteva minute, nu am mai văzut nimic altceva decât o apă de un alb nebun.

Cascada 7 izvoare

e un spectacol al naturii! Are un debit de 400 de litri pe secundă și este foarte pură. Se zice care s-ar filtra printr-un zăcământ de argint în drumul ei spre suprafață.

Chiar în apropiere de prima cădere de apă, se află o căsuță ce dă peisajului o  imagine de poveste. E tare frumos!

Nu doar priveliștea e rară ci și aerul e unul extrem de curat. Ai să simți asta, dacă vei poposi în preajma ei. Așa că, dacă ajungi prin Cheile Zănoagei sau pe lângă Lacul Scropoasa, nu ocoli Cascada 7 izvoare. Vei trăi momente faine aici!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Cascada 7 izvoare.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!
0 comentarii
6 likes
Articol precedent: Cheile ZănoageiUrmatorul articol: Lacul Scropoasa – lacul de smarald

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930