La pas prin cei mai vechi munți din România: Munții Măcin


Dacă te bate gândul să începi a escalada munți înalți sau a cuceri orizonturi largi, n-ar fi rău să începi cu pași mici și munți asemenea.Și chiar de niciunul dintre țelurile acestea nu s-ar înscrie în harta vieții tale, tot merită să ajungi măcar o dată în Parcul Național Munții Măcinului.

Munții Măcin reprezintă cea mai veche formațiune geologică din țară și se află pe teritoriul județului Tulcea. Așadar, fie când mergi la mare te aventurezi și până la ei, fie, pur și simplu, alegi o zi obișnuită din săptămână, experiența e una interesantă.

Ca și observație, noi am făcut drumeții în cursul săptămânii și am constatat că traseele sunt mai libere și te poți bucura altfel de experiență. Așa că dacă ești în căutare de tihnă, ia în considerare asta.

În Munții Măcin se pot face mai multe trasee, unele mai simple, altele mai grele. Noi am optat pentru unul simplu, și l-am făcut pornind din satul Greci, situat la la poalele celor mai înalte vârfuri din Munții Dobrogei, dintre care cel mai înalt este vârful Greci, de 467m.

Înălțimea nu te va da pe spate, știu, însă ce vei descoperi pe trasee, da! Și când spunem asta, ne referim la altfel de orizonturi, floră și faună.

Bujorul dobrogean, gușterul dobrogean, croitorul cenușiu și tot felul de fluturi au fost vedetele care ne-au umplut clipele din drumeție.

Și ca să ai parte și de ceva distracție în această drumeție, îți dăm un pont! Alege să ajungi pe aici în perioada festivalului culinar „Festa della Pastasciutta”. Acesta este organizat de Primăria Greci, în parteneriat cu reprezentanții comunității italiene și ai parohiei catolice din localitate. Fac o treabă tare bună! Noi am trăit o experiență faină condimentată cu muzică, dans, foc de tabără și multă voie bună până spre dimineață. Așa că nu subestima locul și oamenii lui.

Drumeția din satul Greci este una extrem de ușoară. E mai degrabă o plimbare prin natură. Urci și cobori prin păduri cu poteci înguste, ca mai apoi să te bucuri de câteva panorame îndepărtate, la care doar cu gândul ajungi. Nu te lăsă păcălit de zări și păstrează-ți ochiul ager pentru a observa frumusețile pitite după un fir de iarbă sau pe un trunchi de copac.

Multă viață freamătă în Munții Măcin și locurile te pot surprinde plăcut la orice pas, așa că a ajunge pe aici nu poate fi decât o alegere inspirată. Știm deja că, de cele mai multe ori, nu destinația contează așa mult, cât drumul până la ea. Iar la pas prin cei mai vechi munți din România, Munții Măcin, s-a dovedit a fi ce trebuie pentru pasul dornic de umblat și sufletul curios de -a experimenta tot ce-i nou.

Să aveți drumuri bune și experiențe faine, oriunde veți merge în lumea asta!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
6 likes
Articol precedent: Iubirea de oameni ne face întotdeauna bineUrmatorul articol: De ce să nu mergi într-o drumeție pe munte doar în 2, de pildă spre Valea Mălăiești

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
martie 2025
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31