În Rânca, cea mai înaltă stațiune din România


Am trecut mereu prin Rânca, atunci când am traversat Transalpina, dar niciodată nu ne-am plimbat prin ea destul. Așa că, anul acesta am mai tras o fugă până în cea mai înaltă stațiune din România.

Iarna nu am fost aici, ci doar vara, iara vara asta am avut noroc de vreme bună.

Știi cum e la munte. Când ți-e lumea mai dragă, se adună norii și dintr-odată plouă. Am avut și noi parte de asta, aproape de fiecare dată când am fost pe Transalpina, iar Rânca mereu era ascunsă după nori.

Însă în această vară, vremea a fost generoasă cu noi, iar Rânca s-a lăsat privită și admirată în toată splendoarea ei.

În Rânca, cea mai înaltă stațiune din România

am zăbovit câteva ore. Ne-am plimbat pe coclauri, am admirat peisajele și am ascultat vântul.

Aici e liniște din belșug, asta ne-a plăcut. Doar zgomotul mașinilor mai tulbură peisajul, în rest totul e așezat în tihnă. Are grijă muntele de asta. Tu doar să pornești spre el.

Stațiunea Rânca este situată pe versantul sudic al Munților Parâng, la poalele Muntelui Păpușa, pe raza orașului Novaci și a comunei Baia de Fier, județul Gorj.

Dacă nu vrei să faci drumeții pe munte, te poți bucura și de simple plimbări prin zonă. Vei avea niște priveliști de vis și cadre perfecte pentru niște fotografii de nota 10 pentru desktopul laptopului tău.

Dacă vrei să vizitezi stațiunea, vara, o poți face din ambele sensuri, fie dinspre localitatea Novaci, fie dinspre Sebeș. Iarna însă poți ajunge aici doar dinspre Novaci, căci șoseaua Transalpina este închisă.

Dacă ești amator de sporturi de iarnă, aici iarna e Raiul pe Pământ. Noi preferăm, vara, să ajungem aici, mai ales, acum, după ce unul dintre noi nu mai iubește iarna la fel de mult ca înainte.

Dacă ai chef de munte, de liniște, peisaje de revistă și relaxare, stațiunea Rânca este una dintre cele mai frumoase din țara noastră.

Așa că, dacă nu ai ajuns încă aici, fă-o! Nu vei regreta!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: De ce să mergi, toamna, în satul ȘimonUrmatorul articol: De ce fiecare obstacol, peste care ai trecut, trebuie premiat

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031