De ce fiecare obstacol, peste care ai trecut, trebuie premiat


Viața nu scutește pe nimeni de obstacole. Oricine ai fi, încercările tot te găsesc într-o zi. Ei, și această zi e una dintre acelea care îți tulbură echilibrul. Știi cum e! Sigur viața te-a încercat și pe tine, măcar o dată-n viață. Dar nu despre asta este vorba, ci despre ce fac încercările cu noi și din noi.

Știința spune că,  în proporție de 99.99%, secvențele ADN sunt similare la toți oamenii. Așadar, suntem identitici până într-un punct. Acest punct se referă la procentul de 0,01% care ne face unici. Ei, acest procent de 0,01%, pe cât de mic este, pe atât de important este. Știi! E ca cireașa de pe tort. Fără ea, unde ar fi specialul? Nicăieri!

Și uite așa, această fărâmă de unicitate ne face uneori spectaculoși, alteori de-a dreptul catastrofali.

Unii își umflă pieptul precum curcanii și trec peste orice obstacol, alții se cocârjesc înainte de a începe lupta, unii vorbesc în public cu lejeritate, dar se exprimă greu în scris, unii tac prea mult, alții sporovăie întruna, și tot așa enșpe mii de situații, una mai specială decât alta.

Dar astăzi vreau să vă zic despre situația aia, în care omul se face mic, pitic. Știi ce zic. Momentul ălă, în care nu vrei să te mai vadă nimeni pe fața pământului. Ai dispărea dacă s-ar putea, sau ai zbura ca vulturul hăt-departe, numai să scapi. Să scapi de o așteptare prea lungă, de o veste înfricoșătoare, de o responsabilitate incomodă, sau pur și simplu de destin.

Faza e că nimeni nu te scapă de nimic. NIMENI! Doar tu, singur-singurel, ești salvatorul tău. Și după ce te vei fi salvat, cu ajutorul Providenței, căci să nu-ți închipui că ești vreun zmeu paraleu, premiază-te!!! Da! Acordă-ți un premiu! Habar nu am ce, dar să fie ceva care să-ți bucure ființa. Gata, ai trecut peste tot și toate! Viața te-a premiat! Acum e rândul tău.

De ce fiecare obstacol, peste care ai trecut, trebuie premiat?

Pentru că premiile aduc bucurie. Așa că acordă-ți un premiu pentru toate clipele în care ți-a tremurat sufletul și în care ți s-au lungit până la infinit gândurile de aștepare și de ce-o mai fi vrut viața asta să îți ofere.

E testat gestul cu premierea despre care îți spun. Și chiar pe pielea mea, pe sufletul meu și pe toată conștiința mea.

După ce-am trecut cel mai mare hop al vieții mele de până acum, m-am premiat! Am risipit gândurile, lacrimile și tremuriciul, într-un premiu cu aromă de hărtie nouă. Îmi doream de mult niște cărți și mi le-am dăruit!

De ce fiecare obstacol peste care ai trecut trebuie premiat

Pentru că viața nu este doar despre luptă, ci și despre victorii, nu doar despre încercări, ci și despre bucurii și premii.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: În Rânca, cea mai înaltă stațiune din RomâniaUrmatorul articol: „Un ceai la capătul lumii” de Francesc Miralles și Angeles Donate

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031