Dulcețuri de Crăciun

Dulcețuri de Crăciun

Dulcețuri de Crăciun – o poveste cu aromă de cireșe amare și gutui

Când spun dulcețuri de Crăciun mă gândesc la dulceața de cireșe amare. Dulceață de cireșe amare înseamnă tata.

Când spun dulceață de cireșe amare, spun tata. Făcea cea mai bună dulceață de cireșe amare din lume. În ciuda nerăbdării lui de care dădea dovadă mai mereu, când venea vorba de dulceața de cireșe amare, avea cea mai merituoasă răbdare din lume.

În ultima perioadă, fiecare Crăciun îl petrec în familie. Există însă o zi din cele trei ale Crăciunului pe care mi-o petrec degustând dulceața amintirilor. De vină e tata. În urma lui am rămas doar cu gustul de dulceață de cireșe amare. Dacă închid ochii și înghit în sec, încă simt aroma dulceții. Incredibil cum amintirea asociază, uneori, ființele umane cu mirosuri sau gusturi.

Tatăl meu are gust de dulceață de cireșe amare. Ultima dată când am mâncat cu el, nu îmi mai amintesc ce, știu, sigur, că desertul a fost o dulceață de cireșe amare.

Crăciunul e momentul în care vrei să-ți îmbrățișezi, într-un mod aparte, familia. Crăciunul e momentul în care depeni amintiri cu cei dragi. Ei, într-una din zilele Crăciunului, unii dintre noi retrăiesc întâmplări înrămate în fotografii cu gust de dulceață de cireșe amare.

Și dincolo de această zi nostalgică, mai am parte, Slavă Domnului, de o dulceață.

Când spun dulcețuri de Crăciun mă gândesc și la dulceața de gutui. Dulceața de gutui înseamnă mama.

Când spun dulceață de gutui, spun mama. Face cea mai bună dulceață de gutui din lume. Niciuna nu e ca a ei. Are gustul iubirii supreme, culoarea Soarelui la Apus care îți mângâie sufletul și mirosul inconfundabil al mâinilor de mamă.

Iubesc doar dulceața de gutui pe care o face mama. Iubesc doar dulceața de cireșe amare pe care o făcea tata. Eu sunt rodul celor două iubiri. Și ce este Crăciunul dacă nu despre iubire?!

Crăciun binecuvântat!

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *