Cum să faci și să alegi cuiva un cadou potrivit


Cum să faci și să alegi cuiva un cadou potrivit…poate fi o treabă extrem de serioasă. Desigur, asta dacă pui preț pe ce ar trebui să simtă cel sau cea care primește cadoul.

Facem și primim cadouri cu diverse ocazii. Când le primim, le primim și gata, treaba e rezolvată. Dar ce ne facem când trebuie să oferim? Oferim pur și simplu la întâmplare sau pornim o adevărată campanie pentru alegerea lui?

Din experiențele pe care le-am trăit, sunt vreo câteva variante pe care le-am reținut și  pe care vreau să le împărtășesc cu voi.

Se poartă interogatoriul camuflat cu persoana căreia îi faci cadoul sau cu apropiații ei.  Aşa, ai șanse să dai lovitura cu un cadou pe cinste.

Se poartă bănuții în plic. Apoi, strecurarea lor alături de o felicitare într-un buchet de flori sau lângă o sticlă bună de vin.

Se poartă și cadourile la nimereală.

Se poartă şi cadourile în scopul amuzamentului cu sau fără a include şi persoana care le primeşte.

Cum să faci și să alegi cuiva un cadou potrivit rămâne totuşi o artă.

Dacă vrei să oferi un cadou, atunci pune în el, mai întâi de toate, bucuria ta de a oferi şi apoi pune-te neapărat în pielea celuilalt.

Nu oferi cadouri doar ca să zici că ai oferit. Da, ştiu, se zice că gestul contează. Dar ce poate face bietul primitor cu aceste gesturi? Câtă veselă, ornamente de sărbători: globuri, ghirlande, lumânări parfumate sau dulciuri pline de E-uri se pot erija în cadouri și pot bucura cu adevărat? Știi răspunsul deja, nu-i așa? Așadar…

Cum să faci și să alegi cuiva un cadou potrivit…

Ei bine, asta necesită timp, bunăvoință și mai ales plăcerea de a face cadouri.

Eu, de pildă, am primit diverse cadouri în această lună decembrie, începând de la Sărbătoare Sfântului Neculai, Ziua mea de naștere, Crăciun și probabil ceva va sosi și de Anul Nou (e o tradiție în familie).😉 Nu sunt pretențioasă dar prefer cadourile care să îmi atingă sufletul, adică ce am eu nevoie cu adevărat. Iar ce am eu nevoie sunt lucruri simple, de exemplu o carte sau un joc de puzzle.

Și ca mine or fi mulți pe lumea asta și poate printre ei și cei dragi ție cărora vrei să le oferi cadouri potrivite, cadouri care să-i bucure cu adevărat.

Să faci cadouri adevărate, nu presupune neapărat o sumă consistentă de bani ci implicare în alegerea cadoului și, mai ales, bucuria de a dărui.

Așadar, când dăruiești un cadou, dăruiește și o parte din tine. Acea parte din tine va face cadoul să fie unul memorabil.

Pe curând, dragi prieteni și … alegeri inspirate în alegerea cadourilor!😉


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Dulcețuri de CrăciunUrmatorul articol: Klaus (2019)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031