De la zero (2022)


Sunt cuvinte care odată spuse, fapte odată comise, dor mai tare decât o palmă care lovește un obraz. Și sunt filme care, deși sunt pure ficțiuni, se identidică atât de bine cu realitatea, încât smulg adevărate lacrimi. Despre un astfel de film vreau să vă spun azi.

De fapt, este o miniserie cu doar 8 episoade. „De la zero”, așa se numește. Am văzut-o în topul Netflix, dar nu i-am dat vreo șansă, din cauza recenziei care nu m-a convins.

Dar fiindcă ce trebuie să ajungă la tine, ajunge într-un final, așa a juns și miniseria „De la zero”.

„De la zero”

este o poveste despre viață, o poveste de iubire cu un final greu.

Cei doi protagoniști ai filmului, studenta afro-americană Amy (Zoe Saldana) și chef bucătar Lino (Eugenio Mastrandrea) se cunosc în Italia. Așa pătrundem în cultura italiană cu toate obiceiurile ei scrise și nescrise.

Poate nu te va prinde la început filmul, dar, nu renunța la el. De prin al doilea, al treilea episod începe povestea să prindă contur. Nu vreau să ți-o povestesc. Cuvintele sunt prea simple ca să descrie emoția acestei miniserii.

Filmul, cu povestea lui, înmoaie orice inimă, chiar și pe cea prea mândră, și fărămițează orice scut al orgoliilor din cauza cărora omul uită că nu e nemuritor.

Pulsează atâta viață în film, încât uiți că e doar o ficțiune. Prea multe scene din film le-ai întâlnit în viața de zi cu zi și prea greu sunt de dus unele dintre ele. Dar nu lipsesc nici momentele cele mai frumoase dintr-o viață de om: îndrăgostirea, căsătoria și primul copil. În jurul lor, exact ca în realitate, se construiește, episod cu episod, una dintre cele mai bune miniserii pe care le-am văzut în acest an pe platforma Netflix.

E despre viață și moarte, despre despărțire și împăcare, despre deznădejde și speranță, despre oameni simpli. Nu ai cum să uiți această miniserie după ce o vei viziona. Actorii joacă bine, iar scenariul e de nota 10.

Printre multele mesaje pe care le transmite filmul, câteva se detașează cu eleganță. De pildă, „trăiește fiecare clipă”, „sângele, apă nu se face”, iubirea, chiar dacă nu poate învinge moartea, rămâne, totuși, pentru eternitate cel mai puternic și prețios sentiment pe care omul îl poate oferi și primi deopotrivă.

Cred că o să-ți placă. E prea multă emoție în acest film, prea multe lecții de viață ca să te lase indiferent. Uite, trailerul, să îți arunci o privire! Și apoi, îți dorim vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
10 likes
Articol precedent: Cum să transformi, la final de an, minusurile în plusuriUrmatorul articol: Politețe autentică vs politețe formală

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031