Cum să transformi, la final de an, minusurile în plusuri


Vrei nu vrei, anii vin și trec. Așa e și cu anul ăsta care tocmai se pregătește să facă loc altuia. Unul mai bun. Așa ne dorim cu toții.

Dar până când acele ceasornicului se vor întâlni ca să ne vestească acest lucru, hai să vedem cum încheiem socotelile cu acest an, 2022. Vine o vreme, și asta e cam la final de an, când, stând tu cumințel cu tine și gândurile tale, te întrebi care fu faza cu anul ăsta, 2022.

Nu ai cum să-l lași să treacă așa cu una cu două. Tragi o linie imaginară și încerci să vezi câte minusuri și plusuri ai în ecuația acestui an.

Cu vremea, anii devin mai prețioși, indiferent cum au fost sau sunt. Așa e și anul acesta.

Poate că ai fost norocos anul ăsta. Poate ai avut succes răsunător. Sau poate ai avut cel mai greu an din viața ta, de până acum.

Despre anii buni, numai de bine, lesne de înțeles. Dar ce ne facem cu cei care au fost mai puțini buni? În nici un caz nu ne lamentăm. Altfel, n-am învățat nimic.

Și despre ce e viața, dacă nu despre a învăța. A învăța de toate. Să înveți cum e să pierzi, nu doar a câștiga. Să înveți să apreciezi la timp și nu prea târziu. Să înveți să oferi înainte de a pretinde să primești. Să înveți să iubești tot ce îți oferă viața, chiar și anii mai puțini buni. Și dacă-ți pare imposibil, lasa-mă să-ți spun că nu e deloc așa.

Cum să transformi, la sfârșit de an, minusurile în plusuri?

Simplu!

Dacă ți se pare un minus faptul că nu ai călătorit cât ai fi vrut anul acesta,  atunci gândește-te la cei care nu pot face nici măcar un pas, niciunde.

Dacă ți se pare un minus faptul că nu ai economisit destui bani cât ai fi vrut anul acesta, gândește-te la cei care tot ce câștigă oferă la schimb pentru a supraviețui.

Dacă ți se pare un minus faptul că ai fost mai mult încercat de boală anul ăsta decât în alții, atunci gândește-te la cei cărora viața nu le-a mai dat nicio șansă.

Și după toate astea, mai stai nițel și te gândește. Ești încă sigur că minusurile vieții tale arată chiar ca o liniuță orizontală?

Și dacă e așa, atunci nu uita că toate faptele precedate de minus împreună cu altele de același tip, se adună, exact ca în matematică. Așadar, toate acestea ți-au adus un plus, un plus de putere. Pentru că nu-i așa, după toate încercările pe care le avem în viață, întotdeauna devenim mai puternici.

Așa că, oricât de mai puțin bun ar fi fost anul acesta pentru tine, tu ai fost mai puternic, și asta e tot ce contează.

Cum să transformi, la sfârșit de an, minusurile în plusuri?

Nicicum! Lasă-le să fie! Ele te-au făcut deja mai puternic! Ești pregătit să mergi mai departe!

Îmbrățișează anul ce vine cu toate ale lui, bune dar și mai puțin bune! Despre asta e viața! Viața ta, viața mea, viața noastră, a tuturor!

Un An Nou cu sănătate vă dorim!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Vulcanul: Salvarea din Whakaari (2022)Urmatorul articol: De la zero (2022)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031