De ce să vizitezi Frankfurt, orașul cu zgârie nori și căsuțe de poveste


Când viața te trântește bine cu fundul de pământ, pe zăpadă, cum mi s-a întâmplat mie, ori ieși din asta neom, ori supraom. Eu am ieșit supraom. Numai așa îmi explic curajul pe care l-am avut de a călători din nou cu avionul.

Ultima dată când am „zburat” spre Italia, fu cu peripeții, și atunci mi-am jurat să nu-mi mai pun viața pe aripile niciunui avion.

Dar ce să vezi, între timp viața mi-a dat curaj, destul cât să mă urc din nou în avion și să pornesc spre Frankfurt. De aici începe cel mai fain concediu pe care noi, doi călători, l-am trăit cu vârf și îndesat, ca răsplată pentru cele 6 luni de încercări.

Frankfurt!

Noi când spunem Frankfurt, prima dată ne vine în minte aeroportul. Aeroportul care ne-a deschis calea spre vacanță, dar și locul care ne-a ținut captivi o noapte în minunata metropolă, poreclită și „Mainhattan”, o aluzie la zgârie-norii din Manhattan și la râul Main.

Ce poți face după ce aterizezi în Frankfurt? De pildă, poți porni spre centrul vechi al orașului, Piața Römerberg. Asta am făcut noi.

Römerberg este un loc pe care l-am visat a-l vedea cu proprii ochi. Nu o dată am ales imaginea acestui loc minunat ca background pentru desktopul calculatorului de serviciu, atât de drag îmi este.

Când te afli în centrul vechi al Frankfurtului, te întorci în timp. Nu ai cum altfel.

Parcă vezi cu ochii minții forfoteala târgurilor de odinioară, dar auzi și urletul celor ce erau executați aici sau uralele celor ce-și alegeau conducătorii.

Noi când am ajuns aici, se desfășura una din probele unui concurs de triathlon. Era atâta veselie, că-ți venea să alergi și tu de nebun, numai să te bucuri alături de ei.

Nemții chiar știu fain a se distra. De aici ne-am molipsit și noi, și tot într-o voie bună ne-am continuat plimbarea pe străzile Frankfurtului, cu mașina sau per pedes.

Ne-am scrântit gâtul uitându-ne după zgârie nori, ne-am pierdut pașii prin Catedrala Imperială a Sfântului Bartolomeu, ne-au curs privirile pe Râul Main și desigur am savurat  şi un Würstchen (cârnăcior), dacă tot am ajuns în patria lui.

Frankfurt se află în landul federal german Hessa și este al cincilea oraș ca mărime din Germania, așa că merită să ajungi aici, măcar o dată-n viață.

Cu siguranță sunt mult mai multe de văzut în Frankfurt, însă nouă atât ne-a permis timpul. A fost destul să-l vedem câteva ceasuri ca să ne dorim să revenim pentru a-l explora pe îndelte.

Poate nu am explorat orașul îndeajuns, însă aeroportul din Frankfurt este acum ca și gara din orașul în care locuim, așa bine îl știm.

Pentru că „zborul” ne-a fost anulat, a trebuit să experimentăm o aventură de neuitat. Această aventură ne-a oferit șansa de a cunoaște o parte din munca nemțească. În haosul nebun de anul ăsta, am văzut ce fac nemții când se află în impas, cum fac şi de ce într-un anumit fel și nu altfel.

Pentru că Lufthansa ne-a anulat zborul, am primit cameră la hotel de 4 stele, taxi și mâncare, toate gratuite, desigur, pentru ziua în care a trebuit să rămânem în Frankfurt.

Dacă zbori cu această companie, să ai în vedere asta. Înainte de a te apuca de cap să te văicărești că ți s-a anulat zborul, vezi ce îți oferă compania pentru a remedia situația. Apoi mai vezi dacă e cazul să urli, plângi sau alte din astea.

Una peste alta, am trăit experiențe unice în Frankfurt, motiv pentru care ne-am promis să mai revenim în orașul lui Johann Wolfgang von Goethe.

Cam așa arată prin ochii noștri, o fărâmă din orașul Frankfurt.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: Cum să vizitezi 3 țări în 11 zileUrmatorul articol: De ce să vizitezi Mettlach?! Pentru cel mai mare puzzle de ceramică din lume!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031