Curtea Domnească din Bacău - Doi Calatori

Curtea Domnească din Bacău


Cât îi de fain, când timpul se arată blând cu istoria. Astfel de momente ne aduc nouă, muritorilor, povești din trecut. Și cum să fugi mai ușor de cotidian dacă nu prin povești?

Așa că, dacă ajungi prin orașul Bacău, mergi la Curtea Domnească. Sunt aici câteva chestii faine de văzut.

Curtea Domnească din Bacău a fost cândva reședința lui Alexandru, fiul mai mare al lui Ștefan cel Mare. Așadar ne întoarcem în timp, în secolul al XV-lea.

Curtea domnească din Bacău a reprezentat centrul administrativ de control şi de organizare, iar misiunea lui Alexandru Voievod era să rezolve problemele pe care tatăl său, domnul Moldovei, nu ar fi avut timp să le trateze de la Suceava.

Ce a mai rămas din Curtea Domnească? – Biserica „Precista” cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, ruine din casa domnească și din turnul de pază și apărare.

Aproape de biserică se află și ruinele care, cu puțină imaginație, te vor transpune în viața de la Curte, când Alexandru își plimba pașii pe acolo.

Curtea Domnească se află aproape de câteva blocuri din Bacău, așa că am trăit un sentiment ciudățel. Și asta poate din pricina prezentului și trecutului care se îmbină cu atâta nonșalanță.

Una peste alta, merită să ajungi aici, mai ales că se ajunge foarte ușor. Aproape de Curtea Domnească este și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”. Nu strică să te oprești și pe aici dacă ai timp, căci vei fi plăcut surprins.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Curtea Domnească din Bacău.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Spre Lacul Boiereasca Modârzău și împrejurimile luiUrmatorul articol: Unde să te relaxezi dacă ajungi în Județul Vrancea

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031