Cum fu prin estul țării noastre


Mă gândeam deunăzi, ce călătorii se pot savura pe timp mohorât, chiar ploios,  la fel de bine ca atunci când soarele este partenerul nostru de drum. Și mi-am amintit de niște locuri cu totul speciale.

Dacă, dintr-un motiv sau altul, ajungi prin județul Bacău, poate pentru a merge la Salina Târgu Ocna sau spre Stațiunea Slănic Moldova, caută pe hartă cătunele Buda, Albele, Bârsănești, Brătești, Pângărești. Apoi, fă-ți un traseu prin ele. Ai să fii cu totul surprins de ceea ce îți vor vedea ochii.

Dar, până la minunății, îți spunem că vei avea și porțiuni de drum paradite de vreme și nepăsare, însă ia partea bună a situației. Vei avea timp să admiri pe îndelete ce a creat Dumnezeu în săraca Moldovă, cum zic unii. Eu cred că e chiar bogată.

Moldova are dealuri și văi adânci în care liniștea lui Dumnezeu te încarcă cu o energie aparte, panorame infinite care, parcă, opresc timpul în loc, oameni simpli și ospitalieri pe care cred că numai în Moldova îi întâlnești. Toate astea sunt o bogăție a Moldovei. Trebuie doar să deschizi bine ochii și inima.

Poți face traseul ăsta pe orice vreme, ploioasă sau însorită, călătoria va fi oricum una faină. Noi am ales o zi de august târziu când soarele era blând și frunza se pregătea să-și schimbe culoarea.

Nu subestima Moldova, căci ascunde locuri de-a dreptul surprinzătoare. Aventurează-te în această zonă! Nu vei regreta!

Dacă ai timp, abate-te de la șosea și urcă  pe dealuri. În vârful lor vei avea parte de un spectacol superb, pe care doar natura îl poate oferi la modul superlativ.

Nu știu dacă te-am convins sau nu de frumusețea acestor locuri, așa că cel mai bine e să mergi să vezi cu ochii tăi.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Moldova noastră dragă.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
9 likes
Articol precedent: „Eseu despre orbire” de Jose SaramagoUrmatorul articol: Drumeție în două anotimpuri: Canionul 7 Scări și Cabana Piatra Mare

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031